avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort prin acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort prin acord

Buna ziua,
am urmatoarea intrebare:
-- am cerut instantei de judecata impreuna cu sotul meu desfacerea casatoriei prin acord,indeplinind conditiile cerute de lege,respectiv,sint casatorita de 13 ani si nu avem copii.
Am mai solicitat pastrarea numele sotului si dupa desfacerea casatoriei si sa imi fie atribuit beneficiul contractului de inchiriere a garsonierei,ma ales ca eu sint titulara in acte.
Sotul meu a semnat cererea de chemare in judecata si este de acord cu solicitarile mele.
Miine am termen la judecatorie si ne vom prezenta amindoi.
Va rog sa-m spuneti,ramine de miine in pronuntare sau ne mai da un termen de impacare? care e termenul de impacare?
Multumesc pt sprijin.
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 20:42, 3 Mai 2010
In mod legal , termenul este de 2 luni.La termenul de judecata, instanta va verifica daca sotii staruie in desfacerea casatoriei pe baza acordului lor si, in caz afirmativ, va trece la judecarea cererii, fara a administra probe cu privire la motivele de divort. Pentru solutionarea cererilor accesorii privind numele pe care sotii il vor purta dupa divort, si atribuirea locuintei, instanta va putea dispune, atunci cand considera necesar, administrarea probelor prevazute de lege.



Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
daca insistati pentru divort nu va mai da nici un termen de impacare..
Nu se acorda termen de impacare decat daca-l solicita partile, daca sunteti amandoi de acord, instanta dispune desfacerea casatoriei prin acord,hotararea ramane definitiva de maine, numai referitor la nume nu va ramane definitiva
Pentru desfacerea casatoriei, pe calea divortului acord, dupa primul termen, se da inca un termen, cam peste doua luni, cand va trebui din nou sa va prezentati ambii soti, pentru a confirma ca nu v/ati razgabdit.:)
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
ContSters122901, utilizator
Sunt indeplinite conditiile prevazute de codul familiei pentru desfacerea casatoriei prin acord. Daca se prezinta si sotul si isi exprima acordul, maine ramane in pronuntare. Termenul de impacare a curs de la data introducerii actiunii. Maine va va intreba daca va mentineti cererea, daca insistati in desfacerea casatoriei. Depinde de practica instantei.
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
aurelianx, utilizator

Alte discuții în legătură

Procedura divort Luana Sanziana Luana Sanziana Puteti sa-mi spuneti, va rog frumos, ce trebuie exact facut pentru un divort amiabil - ambele parti sunt de acord sa divorteze si fara pretentii unul de la ... (vezi toată discuția)
Situatie disperata _ divort marian-cristinel marian-cristinel Rog din suflet un sfat. Dupa hotararea definitiva de divort , in situatia in care cei doi se impaca si hotarasc sa o ia de la inceput, are vreo repercusiune ... (vezi toată discuția)
Aplicabilitatea unei sentinte de divort Justitiarul711 Justitiarul711 O sentinta de divort este pronuntata in data de 14.01.2015, avand termen de recurs/apel 30 de zile de la comunicare. Partile primesc acasa comunicarea in ... (vezi toată discuția)