avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... furnizare informatii confidentiale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

furnizare informatii confidentiale

Buna ziua,
Ma confrunt zilele astea cu o problema. Am un contract cu o firma x pentru prestari servicii. Aceasta firma imi cere sa dezvalui unele informatii cu privire la furnizorii mei, documente, sume platite si facturi primite de la acesti furnizori. Cu o parte din furnizori am angajamente de confidentialitate cu altii nu (dar o sa fac si cu ei). Are dreptul legal ca firma x sa ceara asa date? Practic ii dau afacerea pe tava si contractul nu-si mai are locul si oricine din acea firma imi poate lua locul pe firma lui sau a unor interpusi.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 15:55, 3 Aprilie 2007
Notiunea de prestari servicii e foarte vaga....si "fetitele" tot servicii presteaza... Nu se poate derula acest contract fara dezvaluirea acelor informatii sau e vreun moft al sociatatii cu pricina? Exista un principiu care suna cam asa: ad imposibilum, nula obligatio.
Multumesc pentru raspuns. Este vorba de o agentie de turism. Banuim ca unele persoane din conducerea firmei x incearca sa se lanseze pe piata si in domeniul asta. Cu toate ca industria asta este o industrie a placerii si relaxarii, Nu este vorba de fetite.
Eu ma refeream la obiectul concret al contractului de prestari servicii si daca acesta poate fi dus la indeplinire sau nu fara actele in cauza. De exemplu, daca am un contract cu o firma pentru tinerea contabilitatii este evident ca trebuie sa-i pun la dispozitie contractele si facturile, dar daca am un contract cu o firma de curatenie aceasta din urma n-are ce sa caute prin contractele si facturile mele.
Multumesc,
Eu ma refeream spre exemplu la durata unui anumit sejur, la persoanele care merg la un anumit hotel (si cu cine), la tarife (care in mare parte sunt confidentiale), la documente contabile rezultate in urma derularii contractului (OP, facturi). Daca furnizez aceste informatii, practic, ii pun afacerea pe tava. Este cam acceasi discutie despre raportarea semestriala la fisc a facurilor emise.
Multumesc anticipat.
Nu ne mai spuneti ce va cer, spuneti-ne care e natura serviciilor pe care firma trebuie sa vi le presteze, asta nu stim noi. Am inteles facturi, op etc,. da' cum spunea colega: va tin contabilitatea, ce fac ei?
#-o

Alte discuții în legătură

Factura fara tva ? kerekesmargo kerekesmargo o casa de copiii( non profit ,inregistrat ca platitor de tva) primeste bani de la o fundatie din UE (neplatitor de tva) pentru acoperirea cheltuielilor privind ... (vezi toată discuția)
Exista servicii turistice fara cazare? croberta croberta Exista servicii turistice fara cazare ? Daca pe o factura este inscris prestari servicii turistice in perioada....., se intelege ca obligatoriu in aceste ... (vezi toată discuția)
Vouchere de vacanță refuzate de agenția de turism. ce pot face legal? florinm. florinm. Bun gasit tuturor. M-am gandit sa expun aici problema mea, intrucat voucherele de vacanta sunt reglementate, din cate stiu, si de legea salarizarii in ... (vezi toată discuția)