avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile concediu analize sarcina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile concediu analize sarcina

As vrea sa va intreb daca am dreptul la cele 2 zile si sase ore platite pentru analize sarcina, in cazul in care am lucrat doar 3 saptamani (m-am intors din CIC( si sunt din nou insarcinata in 27 sapt.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elig , utilizator 06:25, 5 Mai 2010
Iata ce spune CCMUN 2007-2010 ART. 17
(3) Angajatorii au obligatia de a acorda salariatelor gravide, dispensa pentru consultatii prenatale in limita a maxim 16 ore pe luna, fara a le fi afectate drepturile salariale.
(4) Salariata in cauza este obligata sa prezinte adeverinta medicala privind efectuarea controalelor pentru care s-a invoit.
(5) Procedura de aplicare a prevederilor alineatelor precedente se stabileste prin contractele colective de munca la nivel de unitate
Sper ca ati anuntat angajatorul cu privire la starea dvs de graviditate.
Daca da, atunci puteti beneficia de cele 16 ore/luna ptr analize medicale, fara a va fi afectate drepturile salariale.
Vamultumesc.Da, am anuntat angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispensa consultatii prenatale Kitte Kitte Consultatia si ecografia de confirmare a sarcinii se considera consultatii prenatale? Pot folosi din cele 16 ore pe luna pentru a merge la aceste ... (vezi toată discuția)
Femei gravide aaa123 aaa123 o persoana insarcinata care lucreaza la un program de 12 ore, in urma adeverintei de luare in evidente ca insarcinata i sa recomandat sa lucreze la un program ... (vezi toată discuția)
Micsorarea timpului de lucru pentru gravide rambela rambela In ce act normatic este specificat ca se poate reduce timpul de lucru pentru gravidele cu risc ? (vezi toată discuția)