avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiile somerilor privind OUG nr. 13/2010
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiile somerilor privind OUG nr. 13/2010

As dori sa stiu daca cei care beneficiaza de indemnizatie de somaj inainte de aplicarea OUG13/2010 beneficiaza de prevederile ei, sau numai cei care au intrat in somaj dupa aplicarea prezentei ordonante?!?!?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:01, 4 Mai 2010
1. OUG 13/2010 spune:
Art. 1 - (1) Angajatorii care, in anul 2010, pe locurile de munca nou-create stabilesc, in conditiile legii, raporturi de munca cu persoane provenite din randul somerilor aflate in evidenta agentiilor pentru ocuparea fortei de munca cu minimum 3 luni anterioare datei stabilirii raporturilor de munca/b] potrivit prezentei ordonante de urgenta pe care le mentin in activitate pe o perioadade cel putin 12 luni beneficiaza pe o perioada de 6 luni de la data incadraii, de scutire de la plata contributiilor de asigurari sociale pentru aceste persoane.

2. Asadar pot fi angajate si persoane care erau in somaj la data aparitie OUG 13/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somer - ce beneficii are angajatorul? mariana rusu mariana rusu ce beneficii are angajatorul meu la incadrarea mea in munca in cazul in care eu sunt inregistrata ca somer neindemnizat? (vezi toată discuția)
Firme care angajeaza someri peste 45 de ani ana & maria ana & maria firmele care au angajat someri peste 45 de ani mai sunt scutite de darile catre stat pentru angajatul respectiv ? (vezi toată discuția)
Oug nr. 13/2010 - beneficiari haiducu haiducu cine beneficiaza de OUG13/2010 angajatul SAU angajatorul ? cand angajatorul angajeaza din somaj??????? (vezi toată discuția)