avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somer - ce beneficii are angajatorul?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somer - ce beneficii are angajatorul?

ce beneficii are angajatorul meu la incadrarea mea in munca in cazul in care eu sunt inregistrata ca somer neindemnizat?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:37, 18 Mai 2010
1. Interesanta intrebarea dvs.! OUG 13/2010 spune:
Art. 1 - (1) Angajatorii care, în anul 2010, pe locurile de muncă nou-create stabilesc, în condiţiile legii, raporturi de muncă cu persoane provenite din rândul şomerilor aflate în evidenţa agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă cu minimum 3 luni anterioare datei stabilirii raporturilor de muncă potrivit prezentei ordonanţe de urgenţă şi pe care le menţin în activitate pe o perioadă de cel puţin 12 luni beneficiază, pe o perioadă de 6 luni de la data încadrării, de scutire de la plata contribuţiilor de asigurări sociale pentru aceste persoane.

2. Nu se precizeaza ca ar fi vorba de someri indemnizati ci numai aflati in evidentele agentiilor de somaj.
3. Intrebati si la Agentia de Somaj sa vedeti ce raspuns primiti. In caz de raspuns afirmativ se aplica prevederile OUG 13/2010 prezentate mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firme care angajeaza someri peste 45 de ani ana & maria ana & maria firmele care au angajat someri peste 45 de ani mai sunt scutite de darile catre stat pentru angajatul respectiv ? (vezi toată discuția)
Angajare someri septimiu_f septimiu_f Ca si angajator de ce avantaje pot beneficia la angajarea de someri in urma deschiderii unui punct de lucru. Mentionez ca am dat in somaj un angajat prin ... (vezi toată discuția)
Angajare din somaj - facilitati ciresica17 ciresica17 Sunt in somaj de 5 luni, vreau sa ma angajez la o fundatie (nu am mai fost angajata la aceasta fundatie), spuneti-mi daca fundatia beneficiaza de ceva ... (vezi toată discuția)