avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... OUG nr. 13/2010 - beneficiari
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

OUG nr. 13/2010 - beneficiari

cine beneficiaza de OUG13/2010 angajatul SAU angajatorul ? cand angajatorul angajeaza din somaj???????
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:52, 12 Martie 2011
Angajatorii. Extras:


Art.1. - (1) Angajatorii care, in anul 2010, pe locurile de munca nou-create stabilesc, in conditiile legii, raporturi de munca cu persoane provenite din randul somerilor aflate in evidenta agentiilor pentru ocuparea fortei de munca cu minimum 3 luni anterioare datei stabilirii raporturilor de munca potrivit prezentei ordonante de urgenta si pe care le mentin in activitate pe o perioada de cel putin 12 luni beneficiaza, pe o perioada de 6 luni de la data incadrarii, de scutire de la plata contributiilor de asigurari sociale pentru aceste persoane.

...........................
Art.2. - (1) Scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru persoanele prevazute la art. 1 alin. (1) se acorda incepand cu luna urmatoare lunii stabilirii raporturilor de munca.
(2) In situatia in care stabilirea raporturilor de munca se realizeaza incepand cu data de intai a lunii, scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru persoanele prevazute la art. 1 alin. (1) se acorda incepand cu aceasta data.
(3) In sensul prezentei ordonante de urgenta, prin notiunea de contributii de asigurari sociale se intelege contributia de asigurari sociale, contributia de asigurari pentru somaj, contributia de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale, contributia la fondul de garantare pentru plata creantelor salariale, contributia pentru asigurari sociale de sanatate, inclusiv contributia pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, datorate, potrivit legii, de angajatori.


:luck:
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2011
ContSters167247, utilizator
Prevederile OUG 13/2010 au fost valabile numai pana la 31.12.2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati angajare somer - baza legalã paula manta paula manta va rog sa-mi trimiteţi care sunt facilitatile angajarii unui somer, atât pentru socitate cât si pentru cel care provine din somaj, vă rog si baza ... (vezi toată discuția)
Este scutit angajatorul de taxe daca angajeaza o persoana care este in somaj? giulia82 giulia82 Buna ziua, eu sunt in somaj pana pe 1.08.2010 si as vrea sa stiu daca ma angajeaza cineva acum,este scutit de taxe pentru mine 6 luni?daca asa este legea,si ... (vezi toată discuția)
Beneficiile somerilor privind oug nr. 13/2010 costy1986 costy1986 As dori sa stiu daca cei care beneficiaza de indemnizatie de somaj inainte de aplicarea OUG13/2010 beneficiaza de prevederile ei, sau numai cei care au intrat ... (vezi toată discuția)