avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj + stabilire program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj + stabilire program vizita minor

Buna ziua,

In mare, am divortat in luna noiembrie 2009 (atunci a ramas definitiva si irevocabila decizia). Prin divort minorul (baiat 6 ani) mi-a fost incredintat - custodie totala. La momentul divortului, in schimbul cedarii autoturismului cumparat in timpul casniciei, tatal nu a avut nici o pretentie - nu s-a stabilit absolut nici un program de vizita si nici nu am stabilit bunurile ce se vor imparti.
Acum au inceput discutiile, am vandut apartamentul obtinut in timpul casniciei si la impartirea banilor a pretins un plus de 1,000 euro motivand ca are carduri de cheltuieli pe numele lui, carduri de care nu am stiut in timpul casniciei, pe care vrea sa le inchida (pretinzandu-mi 1/2 din sume).
Ori de cate ori a vrut a avut acces la minor si l-a luat de cate ori mi-a solicitat, chiar si peste noapte.
Acum, deoarece in curand voi schimba orasul de domiciliu (al meu impreuna cu minorul) m-a chemat in instanta pentru stabilirea programului de vizita.

In mare sunt 2 probleme:
1. Eu vreau sa-l chem in judecata pentru recuperarea intregii sume (partea mea) din vanzarea apartamentului si a 1/2 din valoarea masinii - cum se face cu acele carduri, de ce trebuie eu sa suport banii cheltuiti de el in perioada casniciei, bani de care, repet, nu am stiut.
2. In stabilirea vizitelor se tine cont de domiciliul copilului si al meu? Ex sotul pretinde ceva de gen - intalnire la jumatatea drumului si predarea copilului ca pe un colet?!?

Va multumesc pentru suport!
Gabi S
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 16:17, 4 Mai 2010
rezolvati problema tot cua vocatulc e l ati avut la divort si partaj.. bafta
daca tot ati vandut apartamentul, din jumatatea lui trebuia sa fi oprit jumatate din valoarea autoturismului. daca nu ati facut-o, iar banii s-au impartit deja,e un pic mai greu de obtinut. trebuie sa demonstrati ca acele credite nu au fost folosite in casa si nici contravaloarea autoturismului.
in privinta programului, aveti posibilitatea de a depune cerere reconventionala in care sa scrieti varianta dvs de program. oricum, instanta decide

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort popescuelena77 popescuelena77 Am divortat in 5.11.2010.Apartamentul facut impreuna cu fostul sot l-am vandut anul trecut in luna mai 2011. Fostul sot a plecat la Jimbolia cu toate ... (vezi toată discuția)
Situatie complicata dupa divort schen123 schen123 Buna ziua Am nevoie de ajutorul dvs,e o situatie complicata la care nu prea mai gsesc solutii. In martie 2010 am divortat definitiv si irevocabil,exista un ... (vezi toată discuția)
Rate facute in timpul casniciei Rafael78 Rafael78 Buna, m-ar interesa daca ratele facute in timpul casniciei se impart in vreun fel, dupa divort. Multumesc. (vezi toată discuția)