avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum pot recupera datoria ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum pot recupera datoria ?

In urma procesului castigat am sentinta definitorie si irevocabila pentru executarea unei persoane fizice careia i-am imprumutat o suma de bani. Ce pot sa fac mai mult avand in vedere ca executorul are hartie de la primarie ca respectiva persoana nu are nimic pe numele lui ?
Va multumesc pentru sfat, si daca cunoasteti pe cineva in masura sa rezolve aceasta situatie va rog trimiteti-mi datele de contact.
Poprire pe venituri.
Din pacate, exista si asemenea situatii...cu o sentinta definitiva si irevocabila castigata, nu se poate recupera debitul. Executorul judecatoresc este cel care face demersuri pentru a afla daca persoana respectiva are bunuri personale (mobile sau imobile), daca este salariat (pentru a se infiinta poprirea), daca detine vreun cont in banca (pentru a se bloca), in caz negativ, neavand practic ce face la acest moment, pe parcurs putand insa aparea elemente noi!

avocat Radu Stan
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2010
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Buna ziua,

de multe ori cei de la administratiile financiare nu au date complete.
Daca stiti unde lucreaza atunci puteti sa cereti poprirea salariului.
In masura in care aveti cunostinte comune incercati sa aflati daca are bunuri, poate in alte localitati.
Nu in ultimul rand, executorul sa faca poprire la toate bancile, in speranta ca veti gasi pe undeva vreun cont.

Avocat Boncu
Situatii identice cu cea precizata de dvs ,apar din ce in ce mai des
Ramane ca executorul sa continue executarea ,inclusiv asupra sumelor financiare ,
pana la concurenta debitului
daca aveti hotarare judecatoreasca,inseamna ca a-ti avut ceva scris intre dvs.si acea persoana?intreb pt.ca si eu am de recuperat o suma de bani,dar n-am nici un document.i-am dat pe incredere si prietenie .e o prostie,stiu,dar asta e,am infaptuit-o.si dupa cum stiu,prostia daca nu doare,se plateste.

Alte discuții în legătură

Sentinþele judecãtoreºti în original rãmân la executor Katri Katri După terminarea executării silite, executorul judecătoresc are obligaţia de a preda sentinţa în original (sentinţă ce a reprezentat titlul executoriu) ... (vezi toată discuția)
Accident rutier/hotarare judecatoreasca definitiva/insolventa metaxas metaxas AM HOTARARE JUDECATOREASCA DEFINITIVA/DEBITORUL NU ESTE SOLVABIL FINANCIAR CA PERSOANA FIZICA CASA ESTE IPOTECATA IN FAVOAREA BANCII,ESTE SI IN DIVORT CU ... (vezi toată discuția)
Executare silita katerine katerine Buna ziua! In urma unui proces intentat fostului sot am obtinut o hotarare judecatecatoreasca definitiva si irevocabila fiind indreptatita sa primesc o suma ... (vezi toată discuția)