avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sentinþele judecãtoreºti în original rãmân la ...
Discuție deschisă în Executare silită

sentinþele judecãtoreºti în original rãmân la executor

După terminarea executării silite, executorul judecătoresc are obligaţia de a preda sentinţa în original (sentinţă ce a reprezentat titlul executoriu) sau trebuie să rămână la sediu SCPEJ ?
Executorul judecatoresc investit de catre dvs cu cerere executare hotarare definitiva ,
formeaza dosar de executare care contine documente originale si copii care se depun la autoritatile implicate in executatere,cadastru,etc.
Dupa executare documentele raman la dosarul cauzei la biroul executorului care a desfasurat activitaile de executare
Dupa terminarea executarii silite, sentinta ce a reprezentat titlu executoriu se inmaneaza dupa caz, in baza unei cereri prin care persoana interesata si indreptatita sa-l primeasca solicita acest lucru, adica fie creditorului daca executarea silita a incetat din cauza faptului ca debitorul nu poate fi executat motivat de faptul ca nu detine in prorietate bunuri mobile, imobile(executorul judecatoresc a constatat ca nu poae tec la infiintarea sechestruli din cauza inexistentei bunurilor in patrimoniul debitorului) sau cand debitorul nu are conturi bancare asupra carora sa se poata infiinta poprirea, deci in cauza imposibilitatii recuperarii creantei sau cand creditorul a renuntat la executare silita dar exista si posibilitatea ca titlul executoriu sa fie inmanat debitorului in situatia in care creditorul si-a recuperat integral creanta solicitata prin cererea de executare silita.
diana grigoruta a scris:

Este adevarat c dosarul de executare ramane la executorul judecatoresc dar in ce priveste titlul executoriu, acesta se inmaneaza dupa caz, creditorului sau debitorului, la cerere, iar pe el se mentioneaza motivul incetarii executarii silite facandu-se trimitere expresa la articolul in baza caruia executarea silita a incetat, text de lege ce se regaseste in codul de procedura civila la capitolul intitulat ,,Despre executari silite". Aceeasi motivatie inscrisa pe tilul executoriu se regaseste si in Procesul Verbal eliberat de catre executorul judecatoresc.


:offtopic: user diana grigoruta
Va rog sa nu mai scrieti mesaje consecutive deoarece incalcati Regulamentul de postare care interzice acest lucru.
Exista optiunea editare care va permite sa completati mesajul anterior.
Va multumesc pentru intelegere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate introduce o "actiune inpretentii" impotriva executorului judecatoresc? Manole Dumitru Manole Dumitru In cadrul procedurii executionale creditorul incheie cu executorul judecatoresc un Contract De Executare Silita cu specificarea termenului de finalitate a ... (vezi toată discuția)
Incetarea executarii silite referitoare la minori CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI CAPITOLUL IV Efectuarea executării silite SECŢIUNEA a 7-a Încetarea executării silite Art. 702 Cazuri de încetare a executării (1) Executarea ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie alimentara centru_cta centru_cta Buna ziua! Am primit de la fosta sotie a unui salariat o solicitare la care atasase copie hotarare instanta judecata pentru a i retine sotului (angajatul ... (vezi toată discuția)