avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident auto soldat cu deces
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident auto soldat cu deces

Mama unei cunostinte a fost calcata de o masina pe trecerea de pietoni ,la 3 ore de la accident a survenit decesul.
Vinovatul are polita RCA . Aceasta polita acopera si daunele morale produse?
Am discutat cu un avocat care mi-a spus ca legea nu prevede ca firma de asigurari sa plateasca daune morale familiei, si ca se poate ca in instanta sa castigi doar daune materiale.
Intrebarea mea este conform carei legi poti sa ceri daune morale firmei de asigurare?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters155821 , utilizator 22:44, 2 Iulie 2010
Polita RCA acopera despagubirile pentru victime in limita a 2.500.000 euro in caz de vatamare corporala sau deces, dar trebuie solicitata de catre familia victimei.
Firma de asigurare raspunde de pagumele materiale produse de asiguratul sau. Pentru daune morale va puteti indrepta impotriva autorului accidentului in temeiul art. 998-999 cod civil.
Cum se stabilesc despagubirile acoperite prin polita RCA In caz de deces:
a) cheltuielile de inmormantare, inclusiv pentru piatra funerara, precum si cele efectuate cu indeplinirea ritualurilor religioase, probate cu documente justificative;
b) cheltuielile cu transportul cadavrului, inclusiv cele de imbalsamare, probate cu documente justificative, de la localitatea unde a avut loc decesul pana la localitatea in care se face inmormantarea;
c) veniturile nete nerealizate si alte eventuale cheltuieli rezultate in perioada de la data producerii accidentului si pana la data decesului, daca acestea au fost cauzate de producerea accidentului;
d) daunele morale: in conformitate cu legislatia si jurisprudenta din Romania.


(extras din forumul Avocatnet - sectiunea Legislatie)

avocat Radu Stan
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2010
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Vinovatul nu are nimic , nu lucreaza si nu are bunuri de asta intrebam daca RCA poate fi obligat de catre judecator la plata daunelor morale?
Cu ajutorul unui avocat chemati-l in instanta pe vinovat si el la randul sau va chema asiguratorul RCA in solidar cu el. Astfel veti afla si cat veti mai putea obtine, inclusiv daune morale.

Alte discuții în legătură

Accident auto super1 super1 de curand am avut un accident auto grav (cu vatamare corporala grava).care sunt primi pasi care trebuiesc urmate(precizez ca dupa primele cercetari a-si fi ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu deces vostinarcornel vostinarcornel buna seara.Ma numesc Cornel ,sunt din Arad.As avea nevoie de ajutorul dvs. in legatura cu un accident soldat cu deces.,v-am contactat din partea familiei ... (vezi toată discuția)
Accident cu un motociclist care vrea despăgubiri de la mine, chiar dacă am rca. pot fi obligat să le plătesc eu? ContSters469386 ContSters469386 buna seara am si eu o problema am facut un accident cu un motociclist .politia a zis ca eu sunt vinovat si mi-a facut dosar penal. conducatorul motorului are ... (vezi toată discuția)