avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... impozit pentru bonuri cadou
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

impozit pentru bonuri cadou

Buna ziua. Sunt si eu angajat la o mare companie (multinationala sa putea sa spun) si cu ocazia sarbatorilor de Paste am primit si noi angajatii 3 bonuri cadou de 50 ron, in total 150 ron. Acum, aflu cu surprindere, ca aceste bonuri se impoziteaza, ca este considerat un beneficiu acordat angajatilor, si conform legii impozitul este de 30%. Asa este? Conform carei legi? Ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns?
Cau si eu prin lege, si nu gasesc decat: Codul fiscal, art. 42 excepteaza de la plata impozitului pe venit contravaloarea cupoanelor ce reprezinta bonuri de valoare care se acorda cu titlu gratuit persoanelor fizice conform dispozitiilor legale in vigoare. De asemenea art. 56 dispune neimpozitarea cadourilor oferite de angajatori, daca nu depaseste 150 lei". Stiu ca teoretic si legal ar fi ar fi sa intreb la contabilitate si sa mi se raspunda conform carei legi s-au impozitat, dar avand in vedere ca ma pun cu ambitia unei mari doamne, incerc sa caut pe net legea si nu gasesc nimic.
Deci, ma puteti ajuta cu un raspuns? Conform carei legi s-au impozitat? Este corect?
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 16:07, 5 Mai 2010
Text extras din: Codul Fiscal 2003 - Codul Fiscal al României@

(4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
a) ajutoarele de înmormântare, ajutoarele pentru pierderi produse în gospodăriile proprii ca urmare a calamităţilor naturale, ajutoarele pentru bolile grave şi incurabile, ajutoarele pentru naştere, veniturile reprezentând cadouri pentru copiii minori ai salariaţilor, cadourile oferite salariatelor, contravaloarea transportului la şi de la locul de muncă al salariatului, costul prestaţiilor pentru tratament şi odihnă, inclusiv transportul pentru salariaţii proprii şi membrii de familie ai acestora, acordate de angajator pentru salariaţii proprii sau alte persoane, astfel cum este prevăzut în contractul de muncă.
Cadourile oferite de angajatori în beneficiul copiilor minori ai angajaţilor, cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea cadoului oferit fiecărei persoane, cu orice ocazie din cele de mai sus, nu depăşeşte 1.500.000 lei.

1. Daca nu aveti copii minori, tichetele cadou se impoziteaza cu 16%.
2. Daca aveti copii minori se impoziteaza numai ce depaseste suma de 150 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine ma poate lamuri, se impoziteaza tichetele cadou? danielaM1975 danielaM1975 Sunt institutor la o scoala din sect. 3. De sarbatori am primit 14 bonuri cadou in valoare totala de 7 mil., emise de Lic. Decebal. Nu stiu din care motiv am ... (vezi toată discuția)
Impozitare bonuri cadou Cosmin_Albu Cosmin_Albu Buna ziua! Am inteles ca odata cu noul cod fiscal, bonurile cadou de pana in 150 lei nu se impoziteaza. Problema mea este ca am primit 26 de bonuri cadou, ... (vezi toată discuția)
Cadou craciun: tichete cadou si bani ContSters73874 ContSters73874 Buna ziua, Unitatea a acordat de Craciun ”cadou” angajatilor [b]in valoare totala de 400 ron / pers[/b]., (total 10 angajati = 4.000 ron), ... (vezi toată discuția)