avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Oare se poate?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Oare se poate?

Am avut un accident de masina din care a rezultat decesul cumnatului si ranirea usoara a ceilalte parti care venea din sens invers, ei nu au avut pretenti doar cu casa de asigurare ramane de vazut. Eu am avut alcolemie in sange 80 la prima, 90 la a doua testare, fratele nevestei a decedat , cand am fost prima data in fata procurorului pentru material mia spus ca nu am nevoie de avocat ca oricum este cu suspendare, oare ai adevarat sau de ce mi-a zis procurorul asa ceva ? Pot face recurs daca nu este cu suspendare dupa aia? Si dupa aia sami bag avocat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:02, 6 Mai 2010
Nu stiu unde doriti sa il "bagati" pe saracul avocat, dar ar fi foarte bine daca va angajati unul, specializat pe drept penal, cat mai repede. Acel procuror este platit, printre altele, sa va trimita in judecata, nu sa va faca apararea. Luati lucrurile in serios si nu va riscati inutil! S-ar putea ca la recurs sa fie cam tarziu. La fond se "jocaca cartile"... se propun probe, se audiaza martori, se invoca nulitati, se ridica exceptii, etc. In faza recursului posibilitatile sunt ceva mai limitate.
Succes!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Procurorul despre care relatati si-a depasit atributiile,fie din necunostinta,fie ca sa va smulga o anume declaratie pentru usurarea muncii sale.
Dvs ati savarsit cel putin doua infractiuni,cea de ucidere din culpa prev.de art.178 al 3 cpen,unde limitele pedepsei sunt intre 5 si 15 ani inchisoare,iar pentru infractiunea de vatamare corporala,incadrarea juridica ca fi facuta in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale necasare victimei pentru refacere.
Ambele fapte sunt savarsite in concurs real ,conf.art.33 lit. a c.pen.
Avand in vedere limitele pedepsei,mai curand pedeapsa va fi cu executare intr-un loc de detentie.
Cu greu,aproape imposibil,in functie de starea de fapt si de circumstantele dvs.personale si de probatoriile administrate in cauza, se poate spera la o pedeapsa cu suspendarea executarii.
Angajati urgent un avocat penalist pentru a va usura cu profesionalism situatia.

Apelati la un avocat cat ma repede, nu va zgarciti la bani contra libertatea dvs., e pacat... :( Procesele nu se desfasoara / nu trebuie lasate sa se desfasoare pe baza de pareri si promisiuni, iar procurorul imi este clar ca v-a dus cu zaharelul ca sa-si usureze munca intr-un fel sau altul.
Daca e in familie e cu suspendare ca nu are ce chistiga nimeni de pe urma inchideri tale , statul acum nare bani pentru puscariasi nu mai are fonduri si credema mai bine iti da cu suspendare pentru reabilitare decat sa te inchida au mai fost cazuri asemanatoare, procurorul cred ca tia zis de bani de avocat daca ai mers la material fara avocat si tu ai zis ca nu prea ai, si el a zis ca se poate si fara daca nai fonduri. Parerea mea!
Iti raspund ca si eu am un caz asemanator cu al tau, tot acolo ajungem. Eu am fost la avocati dar nu am luat nici unul ca am dreput la recurs. bafta!

Alte discuții în legătură

Proces penal Danciu Elena Danciu Elena Aparat intrun proces penal pentru omor din culpa prietenul meu este aparat de un avocat din oficiu , daca setinta se da cu executare se poate face recurs, si ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima decedata - sofer ->0.94 mg/l aer expirat cryisty cryisty Salut ... As avea o intrebare mai lunga ... Cazul unui prieten -> Intr-o seara in jurul orei 23:00 , 5 tineri (dintre care 1 minor) , au plecat in afara ... (vezi toată discuția)
Prins fara permisul de conducere al3x123 al3x123 Am fost si eu prins cu permisul suspendat .....nu am antecedente nu am fost baut am avut toate actele la masina , nu am depasit viteza legala, care sunt ... (vezi toată discuția)