avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere suspendat in Anglia
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere suspendat in Anglia

Am primit o interdictie de a mai conduce in Anglia pe timp de un an datorita nivelului de alcool in timpul verificarii de catre politie.
Mentionez ca permisul meu de conducere a fost retinut si autoritatile de aici mi-au spus ca il vor retine pana la expirarea interdictiei.
Am mai fost informat ca il pot obtine daca le trimit o cerere in scris cea ce si am facut si acum astpet raspuns de la autoritati.
In cazul in care imi va fi trimis permisul de conducere care de altfel este romanesc
voi putea conduce legal in Romania atunci cand ma voi intoarce ,chiar daca in acest timp am interdicita de a mai conduce in UK ?
Va multumesc anticipat si va pot oferi mai multe detalii daca este nevoie.

P.S.
Raspunsul primit de la ei in mail, in limba engleza :

Dear Mr F.....



DVLA cannot advise on driving in other countries whilst you are disqualified, you would need to contact the licensing authorities in the county you are wishing to drive in.





Inca odata va multumesc pentru ajutor !
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2010
cmf139, utilizator
Cel mai recent răspuns: cmf139 , utilizator 23:11, 8 Mai 2010
Buna ziua !
Avand in vedere legislatia in vigoare si faptul ca Romania este tara membra a U.E., consider ca permisul va v- a fi suspendat( fiind vorba de conducere sub influenta bauturilor alcoolice, a carei concentratie in sange este pana la 0,80 la mie)pentru o perioada de 90 de zile.
Cu stima !
zahariamarius a scris:

Buna ziua !
Avand in vedere legislatia in vigoare si faptul ca Romania este tara membra a U.E., consider ca permisul va v- a fi suspendat( fiind vorba de conducere sub influenta bauturilor alcoolice, a carei concentratie in sange este pana la 0,80 la mie)pentru o perioada de 90 de zile.
Cu stima !



User-ul nu indica alcoolemia.
Deci,va rog sa ne comunicati care a fost alcoolemia care v-a fost inregistrata de politia britanica ?
nivelul de alcool a fost 84 /100 test de fiola la respiratie
amenda plus interdictia de a mai conduce in uk
Va sfatuiesc daca exista hotararea judecatoreasca britanica de sanctionare a dvs a dvs,in sensul aratat sa formulati un memoriu catre IGPR-Directia de Circulatie Rutiera(la care adaugati respectiva copie tradusa de pe hotarare) si sa intrebati daca vi se da avizu de circulatie in Roomania, avand in vedere sanctiunea pe care o aveti de suferit conform legislatiei rutiere romane sau sa vi se comunice daca hotararea judecatoreasca va fi executata astfel cum s-a dispus de catre instanta britanica
De asemenea intrebati daca puteti da examen teoretic la normele rutiere ale legislatiei romanesti pentru reducerea sanctiunii ,iar in cazul in care promovati acest examen,care va fi perioada care vi se va deduce sin sanctiunea dvs
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Salut - anulare permis in strainatate andrei-andreiul andrei-andreiul am si eu o intrebare ca nu am fost lamurit ...mi sa anulat permisul de conducere pentru consum de alcool pe o perioada de 3 ani in afara romaniei eu fiind ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis de conducere dintr-o alta tara decat romania lung_raluca lung_raluca Buna ziua am si eu o problema: sofer oprit in venetia si amendat cu 1650 de euro si permis retinut pentru 15 zile inclusiv retinerea masinii. Cum se ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis sarbanescuflorin sarbanescuflorin Buna ziua am si eu o intrebare am avut domiciliu stabil in germania mau agatat acolo si miau suspendat permisul pe 8 luni pe germania acum mi lau trimis in ro ... (vezi toată discuția)