avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestare decizie concediere - la care Judecatorie??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestare decizie concediere - la care Judecatorie??

buna ziua
Va rog, daca ma puteti ajuta cu legea in care este mentionat ca angajatul poate face contestatie la decizia de concediere in 30 de zile la tribunalul din orasul de domiciliu al acestuia!!!
Avocatul nostru imi spune ca angajatul poate face contestatie in 30 de zile dar la tribunalul de domiciliu al angajatorului , nu al anagajatului ......
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 20 Mai 2010
Instanţele competente material să judece conflictele de drepturi sunt tribunalele- in prima instanta, iar în faza de recurs, Curtea de Apel.
Instanţa competentă teritorial este cea în a cărei circumscripţie îşi are domiciliul (reşedinţa sau sediul) reclamantul.
Daca domiciliul angajatului din buletin este in timisoara, poate face contestatie la decizia de concediere la Tribunalul Bucuresti? Am observat ca lucreaza cu o firma de avocati cu sediul in Bucuresti, dar acestia pot contesta decizia in numele angajatului?
Cererile referitoare la solutionarea litigiilor de munca se adresează Tribunalului în a cărei circumscripţie reclamantul îşi are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, sediul.

In speta, actiunea se va depune la Tribunalul Judetean Timis daca salariatul are calitatea de reclamant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta competenta litigiu de munca blueblue blueblue Daca angajatorul este din Botosani, iar salariatul isi are domiciliul in Timisoara, care este instanta competenta sa judece un litigiu pe codul ... (vezi toată discuția)
Care instanta OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI care instanta solutioneaza conflictele de munca cel de la domicilul (localitatea)angajatului sau sediul agajatorului sau unde specifca agajatorul in decizia de ... (vezi toată discuția)