avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bilant gresit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bilant gresit

dupa intocmirea situatiilor financiare la 31.12.2009 s-a descoperit ca in balanta de verificare nu s-a introdus o nota contabila. Ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: contabil20 , utilizator 18:03, 6 Mai 2010
Modificarea o faceti in 2010. Bilantul la 2010 va fi afectat de aceasta modificare si o veti detalia si in notele explicative.
Corectarea erorilor contabile se efectueaza in conformitate cu prevederile Ordinului ministrului finantelor publice nr. 1.752/2005, cu modificarile si completarile ulterioare.

Astfel, conform pct. 63 din Reglementarile contabile conforme cu Directivele europene aprobate prin ordinul mentionat, corectarea erorilor constatate in contabilitate se efectueaza pe seama rezultatului reportat. adica contul 1171

Corectarea erorilor contabile se efectueaza in conformitate cu prevederile Ordinului ministrului finantelor publice nr. 1.752/2005, cu modificarile si completarile ulterioare.
Erorilor aferente exercitiilor financiare precedente, corectarea acestora nu presupune ajustarea informatiilor comparative prezentate in situatiile financiare. Informatii comparative referitoare la pozitia financiara si performanta financiara, respectiv modificarea pozitiei financiare, sunt prezentate in notele explicative.

Veniturile sau cheltuielile ce au fost omise sau inregistrate eronat la data la care au fost ocazionate se inregistreaza sau se corecteaza in contabilitate la data constatarii lor.
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
iulia53, utilizator
ordinul 3055 si afectati 1174

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectare erori contabile birsanclaudia birsanclaudia Buna ziua! Am o situatie foarte nasoala: am preluat in ianuarie 2009 contabilitatea unei firme de productie agricola; nu am verificat chiar toate ... (vezi toată discuția)
Rectificarile pe exercitiul curent cig2008 cig2008 Am facut inchiderile din exercitiul financiar precedent, am depus situatiile financiare, insa am omis sa inregistrez niste comisioane. Pot sa fac rectificarile ... (vezi toată discuția)
Repartizare dividende herculeroco herculeroco Buna ziua, am si eu doua intrebari. Am o societate comerciala si am avut ceva profit pe 2008, dar in 2007 am avut pierderi. Trebuie sa acoperim intai ... (vezi toată discuția)