avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Costuri intretinere apartament nelocuit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Costuri intretinere apartament nelocuit

Buna ziua.As avea o intrebare pentru dumneavoastra..Avand in vedere ca nu locuiesc in apartament de 2 ani de zile ,este totul platit la zi ,de ce trebuie sa platesc la intretinere (gunoiul,liftul,lumina pe scara etc) da nu utilizez acestea?Exista lege pt. asa ceva?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:42, 13 Februarie 2012
Daca lipsiti din apartament si ati solicitat in scris conducerii asociatiei sa fiti scutita de la plata cotelor la intretinere care se impart pe numar de persoane, aceste cheltuieli de care ar trebui sa fiti scutita sunt: electricitate, salubritate, gaze si apa (daca nu sunt contorizate la nivel de apartament).

In rest platiti toate celelalte cheltuieli care se impart pe cota-parte indiviza. Liftul intra in aceasta categorie deoarece acea suma reprezinta un abonament si ca orice abonament pentru service se plateste chiar daca consumi serviciul respectiv, chiar daca nu.

Este Legea 230/2007 de infiintare organizare si functionare a asociatiilor de proprietari si HG 1588/2007 Normele de aplicare a legii.
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
elga50, moderator
In calitatea de proprietar,chiar si in situatia mentionata cand nu locuiti in proprietate,
conform dipsozitii in vigoare ,va revine obligatia achitarii contravaloare intretinere cota parte
Privitor la lift ,exista posibilitatea legal prevazuta de HG nr 1588/2007 art 35 ca prin hotararea adunarii generale sa fie exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului,persoanele care locuiesc in apartamente situate la subsol,demisol,parter ,mezanin si la etajul 1 din cladirile fara mezanin
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
ynocentta, utilizator
-sa inteleg ca daca in apartament nu locuieste nimeni, lumina pe scara nu trebuie sa fie platita de proprietarul apartamentului ?
-mentionez ca lumina pe scara consta doar in becurile ce sunt pe scara.
Nu, nu trebuie platita intrucat electrica se imparte pe numar de persoane, ca si gunoiul, ca si gazele.
Si eu sunt intr-o situatie asemanatoare,detin o garsoniera care este goala,nemobilata,repartitoare inchise.Platesc gunoi,lift,lumina,parti comune(tevi din apartament) si eventualele reparatii.
Nu inteleg de ce trebuie sa platesc salariile administratiei in valoare de 15,5 ron/garsoniera x 264 garsoniere din moment ce nu locuiesc acolo,merg lunar pt plata facturii.
Multumesc anticipat,
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
impexrom, utilizator

Alte discuții în legătură

Asociatiile de proprietari profita de oamenii care nu cunosc legea romanro romanro Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns :) Am un apartam cu 2 camere intru- un bloc nou, in care nu locuieste nimeni, iar cei de la ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli pot fi incluse la rubrica "cota indiviza/apartament" nicoleta_85 nicoleta_85 recent m-am mutat cu chirie intr-un bloc. am observat ca intretinerea pentru garsoniera in care m-am mutat este dubla fata de ce plateam pentru apartamentul ... (vezi toată discuția)
De care cheltuieli este scutita o persoana scoasa de la intretinere? camelia constantin camelia constantin Ma numesc Camelia Incepind cu luna MAI 2010 am scos 2 pers. de la intretinere noi fiind 3 au plecat la tara pentru toata vara.Administratora mi-a spus ca nu ... (vezi toată discuția)