avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Costuri intretinere apartament nelocuit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Costuri intretinere apartament nelocuit

Buna ziua.As avea o intrebare pentru dumneavoastra..Avand in vedere ca nu locuiesc in apartament de 2 ani de zile ,este totul platit la zi ,de ce trebuie sa platesc la intretinere (gunoiul,liftul,lumina pe scara etc) da nu utilizez acestea?Exista lege pt. asa ceva?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:42, 13 Februarie 2012
Pai @impexrom, mai lecturati post-urile de mai sus, pentru ca sunt edificatoare.
Ca sa intelegeti, trebuie sa cititi prev. art. 47 din Legea 230/2007 : Cheltuielile asociatiei de proprietari - si o sa va clarificati.
Asa cum au afirmat colegii nostri mai sus:
- NU trebuie sa platit : energia electrica, gunoiul, gazele, alte cheltuieli care se impart la nr. de persoane (conditia este sa anuntati in scris administratia ca nu locuiti pe o anumita perioada de timp);
- TREBUIE sa platiti: cheltuieli pe consumuri individuale (daca aveti), cheltuieli pe cota-parte indiviza de proprietate, in functie de sup. utila a proprietatii - printre care si ceea ce nu intelegeti dvs. - salariile in valoare de numai 15,50 lei si nu de 15,50 x 264 - precum si toate celelalte cheltuieli repartizate pe cota-parte indiviza; cheltuieli pe consumatori tehnici (incalzire, repartitoare, cote comune) si in sfarsit, cheltuieli de alta natura - daca sunt.

Pentru a intelege mai bine, trebuie sa cititi si HG nr. 1588/2007 - Normele de aplicare a L 230/2007, cap. III - Repartizarea cheltuielilor rezultate din intretinerea, repararea si exploatarea condominiilor, de la art. 32 , pana la art. 56.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatiile de proprietari profita de oamenii care nu cunosc legea romanro romanro Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns :) Am un apartam cu 2 camere intru- un bloc nou, in care nu locuieste nimeni, iar cei de la ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli pot fi incluse la rubrica "cota indiviza/apartament" nicoleta_85 nicoleta_85 recent m-am mutat cu chirie intr-un bloc. am observat ca intretinerea pentru garsoniera in care m-am mutat este dubla fata de ce plateam pentru apartamentul ... (vezi toată discuția)
De care cheltuieli este scutita o persoana scoasa de la intretinere? camelia constantin camelia constantin Ma numesc Camelia Incepind cu luna MAI 2010 am scos 2 pers. de la intretinere noi fiind 3 au plecat la tara pentru toata vara.Administratora mi-a spus ca nu ... (vezi toată discuția)