avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CUM POT ANULA O INTABULARE ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CUM POT ANULA O INTABULARE ?

Buna ziua. Am cumparat la legea 112 un apartament dintr-o casa nationalizata care este compusa din subsol, parter, etaj1 si mansarda. Primaria a vandut apartamentele de la parter si etajul 1, subsolul si mansarda au ramas nevandute, terenul de sub casa a fost dat in cota indiviza de 50% ambilor proprietari. In contractul de vanzare-cumparare al meu nu s-a trecut scara care face accesul catre subsol, et. 1, mansarda si pod.In contractul de vanzare-cumparare al proprietarilor de la etaj 1 nu scrie nimic de aceasta scara insa este desenata in schita anexa la contract, mentionez si faptul ca niciunul dintre noi nu are trecuta cota indiviza. In baza acestui act de vanzare-cumparare vecinul meu si-a intabulat in dreptul de proprietate exclusiva aceasta scara. vreau sa anulez aceasta intabulare si nu stiu in cat timp se poate face si care sunt procedeele de pornire a actiunii. Precizez faptul ca am cerut Primariei printro adresa sa imi comunice daca aceasta scara a fost vanduta, aceasta a raspuns ca nu a fost vanduta niciunui proprietar.
Va rog ajutatima! daca intabularea a fost facuta in 2005 mai pot face actiune in istanta pentru anularea intabularii vecinului?
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
ANDREEA-VLAD, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:30, 7 Mai 2010
prin proces de anulare deschis impotriva vecinului .. contactati un avocat sa va ajute cu acest demers
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
Petre Enache, Avocat
Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara nu poate fi parte ,in eventual proces
Are dreptate inocenta.
OCPI nu are calitate procesuala pasiva intr-un asemenea proces.
Exista neumarate hotarari judecatoresti care au stabilit acest lucru.
Primul motiv pentru care OCPI nu are calitate procesuala pasiva ,este art 73 al 2 Regulamentul organizare si functionare
Exista si nenumarate hotarari judecatoresti care au respins exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a OCPI. Tocmai asta a condus la solutia unui recurs in interesul legii, iar ICCJ s-a pronuntat prin Decizia nr.72 din 2007:

In cauzele ce au ca obiect plangerile privind cartea funciara intemeiate pe dispozitiile art. 50 din Legea nr. 7/1996, republicata, Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara nu are calitate procesuala pasiva.

Asa cum spune dispizitivul Deciziei, ea se refera strict la cauzele care au ca obiect plangerile privind cartea funciara intemeiate pe dispozitiile art. 50 din Legea nr. 7/1996, republicata.


Alte discuții în legătură

Cum aflu daca o mansarda dintr-un imobil are cadastrul facut? DoamnaIlenus DoamnaIlenus Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil cu parter si etaj. La parter locuiesc 2 familii, la etaj 2 familii. Avem o casa a scarilor interioara la capatul careia sa ... (vezi toată discuția)
Parti comune vandute ca parti exclusive de icvl in 1973 Theo77 Theo77 Este vorba de o casa ce a fost construita in anul 1930, avand subsol, parter, etaj si mansarda. (Subsolul este trecut ca pivnita si la mansarda sunt camere de ... (vezi toată discuția)
Cadastru eronat claudiu0276 claudiu0276 Buna ziua,ma confrunt cu urmatoarea problema,impreuna cu sotia detin un imobil cadastrat in anul 2004,construit in anul 1958.In anul 2004 mama mea mi a vandut ... (vezi toată discuția)