avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bilet la ordin girat - o problema ciudata!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bilet la ordin girat - o problema ciudata!

Salut tuturor!

Problema mea e urmatoarea: firma "x" emite un BO stipulat la scadenta catre firma "y", care il gireaza catre firma "z", chestia e ca, cu forte putin timp inainte de scadenta, firma emitenta, "x", alege sa achite simplu, cu OP, suma din BO DIRECT in contul firmei "z" cu explicatia platii: "contravaloarea debitului firmei "y"!!

Intrebarea mea este: cum se poate considera ca, in modul descris mai sus, se sting: debitul lui "x" catre "y" si debitul lui "y" catre "z"??
Parerea mea e ca s-ar fi stins ambele debite, in cascada, daca ultima firma, "z" ar fi introdus BO-ul in banca la data scadentei, dar asa, in felul aratat, mie mi se pare ca "x" plateste o suma nedatorata lui "z", ramanand debitul lui "x" catre "y", precum si debitul lui "y" catre "z" - nestinse.

Va rog sa ma lamuriti. Multumesc frumos.
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
leovigild, utilizator
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 20:30, 6 Mai 2010
ba nu.. pentru ca, z ul avea posibilitatea sa se indrepte direct impotriva firmei x ptr plata, x avand calitatea de girant.. asa, x a platit direct lui z datoria lui y si in felul asta numai datoreaza nici x lui y si nici y lui z.. simplu, nu?
aaa.., si mai e ceva..BO ul trebuie restituit lui x..a fost lasat ca si garantie si din moment ce datoaria sa stins garantia trebuie restituita
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
Petre Enache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare avalist ecristian ecristian Am o mare nelamurire: O societate X desfasoara activitati comerciale cu o alta societate Y. X i emite lui Y un bilet la ordin avalizat de administratorul ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin - nu stiu ce sa ma fac! 1. am un bilet la ordin care a fost introdus dupa perioada scadenta si a fost refuzat.mai mult decat atat pe el scria BO lasat garantie si ca Plata se face ... (vezi toată discuția)
Compensare bo fara circuit bancar?? aurell aurell ce stiti de compensarile in trei prin BO fara circuit bancar? o cunostinta are problema asta. adica x da bilet la y, y il gireaza la z si z avand o datorie la ... (vezi toată discuția)