avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Pot da in judecata operatorul de furnizare a apei ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Pot da in judecata operatorul de furnizare a apei potabile?

Am o problema cu firma care furnizeaza apa potabila...Exceptand faptul ca nici vara trecuta nu am avut apa si nici asta iarna (pe motive ca vara e prea cald si iarna e prea frig)... de 3 saptamani nu mai primesc apa potabila... nu numai eu.. si alti vecini... am fost sa facem reclamatii, dar directorul de acolo ne tot "ia la misto" (pe romaneste) spunand ba o data ca se lucreaza, ba o data ca a dat drumul la apa, ba ca este o defectiune dar nu stiu unde... in contractul incheiat cu ei spune ca nu au voie sa opreasca apa mai mult de 24 de ore... sa anunte prin mass-media ca se fac reparatii cu cel putin 24 de ore inainte.... intreruperile care depasesc 24 de ore este obligat sa asigure nevoile de apa ale utilizatorului care solicita acest lucru etc... nici una dintre acestea nu s-au respectat....Mai mult, cand am discutat cu dansul la tel (cu directorul) a zis ca se va remedia, ca nu stie cand, ca poate sa lucreze si inca o luna de aici inainte "care ar fi problema"....i-am spus ca nu avem apa nici de baut....azi de exemplu i-am dat iar tel si a zis ca a dat drumul la apa... i-am spus ca nu imi curge apa.. nici macar taraita.... mi-a raspuns ca nu are el un robinet magic ascuns ca sa imi dea drumul sa imi curga apa.. in fine... suntem intr-o situatie disperata...nici macar minimul nu ne este asigurat... ce sa facem?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:03, 9 Mai 2010
Buna seara.

Da, puteti sa va adresati cu o cerere de chemare in judecata impotriva operatorului de furnizare a apei, avand ca obiect "obligatia de a face", respectiv executarea obligatiilor contractuale.

Av. Emilia Ene
Multumesc frumos pt raspuns!!
In calitatea de parte la contractul de furnizare de servicii,puteti promova actiune in instanta,de rspectarea obligatiilor contractual asumate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presiunea apei la robinet - foarte scazuta radu1984 radu1984 Buna ziua! De mai bine de un an, presiunea apei menajere este foarte scazuta, nefiind suficienta nici macar pentru a porni centrala. Problema persista mai ... (vezi toată discuția)
Apartament nou, termopanele transpira pe toata suprafata YonM YonM Buna ziua, Anul trecut am achizitionat un apartament nou si totate bune si frumoase pana a venit frigul. De atunci toate geamurile au inceput sa transpire ... (vezi toată discuția)
Fara h2o MIRCEADUR MIRCEADUR Buna, am si eu o problema eu stau la bloc si sa sistat apa pe toata scara cum ca sunt datorii de platit la firma de apa dar eu si cativa vecini suntem in ... (vezi toată discuția)