Buna ziua.
Mi-am cumparat o masina acum vreo 2 ani si pt inmatriculare am apelat la o persoana pe care am intalnit-o doar de vreo 2 ori inainte. Defapt acea persoana a vazut ca am numere rosii si sa oferit sa ma ajute..avea o functie foarte importanta la o firma si mi sa parut de incredere.iam dat actele masinii si o copie de buletin..sa ocupat el de tot si cand mia adus cartea, talonul si numerele iam platit 1000 de euro. Problema e ca acum ceva timp am fost nevoit sa predau numerele, cartea si talonul pe motiv ca s-au gasit neconcordante intre chitanta de plata a taxei de poluare si cartea de identitate..intre timp tipul care a facut toate actele a murit..avea peste 50 de ani cred. si saptamana viitoare am fost chemat sa dau o declaratia la politie. Intrebarea este.. pot fi acuzat de ceva avand in vedere ca eu nu am umblat pt nici macar un act, si ca nici nu stiam ca ar fi fost ceva necurat, nu am fost nici macar la RAR? Am 21 de ani sunt student lucrez de la 18 ani in niste domenii serioase, si lucrez si am lucrat pe niste functii importante. Am mai platit si niste bani in urma cu ceva timp pt a pleca la munca in grecia la vara. Se poate in caz ca se va judeca sa nu pot pleca din tara? multumesc anticipat
Avand in vedare ca emiterea chitantei si completarea cartii de identitate nu constituie responsabilitatea dvs ,nu aveti motiv real sa va faceti probleme .
Care este modalitatea prin care ati fost solicitat sa va prezentati la organul de cercetare penala,nu ati primit citatie,ce contine aceasta?
pai m-a cautat acasa un politist si mi-a cerut numarul de telefon pt a ma suna un comandant de la ipj..m-a sunat si trebuie sa ma intalnesc marti cu el sa lumurim o treaba, asa mi-a zis( banuiesc ca pt a da o declaratie)..chestia ii ca tipul care a facut toata afacerea a murit dar nu am nimic facut cu el la mana sau ceva avand in vedere ca i-am dat banii dupa ce mia dat numerele si talonul.. ii stiu numele, firma la care era director, cum arata si cam atata..nu eram prieten cu el sau ceva de genu, m-am intalnit cu el doar de 4 sau 5 ori, ultima data cand mi-a dat numerele
Este interesanta si nelegala modalitatea de chemare pentru lamurire ,care normal se desfasoara in baza procedurii legale de citare
Va revine obligatia sa dati curs ,acordului verbal asumat
Urmeaza sa va fie aduse la cunostiinta motivele care au determinat solicitarea dvs ,ocazie cu care ,veti putea lamuri eventualele aspecte daca aveti cunostiinta.
am fost la politie, se pare ca tipul a facut niste acte false prin care a platit taxa... sunt sanse sa fiu cercetat si eu de uz de fals? iar daca da, care ar fi pedeapsa avand in vedere ca nu am facut niodata nimic necurat nu am luat niciodata nici macar o amenda sau ceva?