avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Auto neinmatriculat, numere false
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Auto neinmatriculat, numere false

Buna seara, am avut un accident cu un autoturism, a rezultat dauna totala. Am cumparat un altul, aceeasi culoare, aceleasi dotari, cu alte cuvinte IDENTICA. (masina NEINMATRICULATA)

Un prieten mi-a spus ca imi cumpara masina asa cum este, cu conditia sa ii dau actele si numerele de la cea lovita.

Zis si facut, a luat masina si i-a pus numerele de la cea INMATRICULATA. (Intre mine si cumparator nu exista nici un contract de vanzare, teoretic sunt proprietarul masinii)

Acum cateva zile a fost oprit de un echipaj de politie care a constatat ca avea ITP-ul expirat si ASIGURAREA expirata, la un control mai amanuntit au descoperit ca masina din acte este alta.

Au confiscat masina, placutele de inmatriculare, talonul si permisul conducatorului.

Stiu ca se intrunesc doua infractiuni: punerea in circulatie a unui auto. cu numere de inmatriculare false si punerea in circulatie a unui auto neinmatriculat.

Acum, intrebarea mea este daca eu (proprietarul actelor) am cum sa patesc ceva pentru ca i-am incredintat masina?

Va multumesc.


Cel mai recent răspuns: stefan_000 , utilizator 21:36, 7 Februarie 2011
Dvs puteati sa ii dati masina si sa o vanda pe piese.
Dvs nu aveti nicio vina ,numai daca nu se dovedeste o intelegere dintre dvs pentru eludarea legii.
Dvs,trebuia solicitati radierea masinii din circulatie si de pe rol ,aici pot exista unele probleme pentru ca orice persoana s-ar intreba "de ce ?"
Nu a-ţi procedat corect.Dacă va cumpara epava nu era nicio problema,dar avand in vedere ca a-ti cumpărat un autovehicul de acelasi tip cu cel avariat total,tare frică imi este ca o sa cam aveti probleme cu organul de cercetare al politiei.
am vandut ambele masini odata, nu am facut contract de vanzare cumparare si nici nu am radiat masina inmatriculata din circulatie de la circa financiara pentru ca necesita sa platesc o suma fabuloasa.
La prima aparenta ar rezulta o intentie de eludare a legii.
Va depinde de probele administrate la urmarirea penala
intrebarea ar fi ... ce as putea sa patesc eu, si ce ar putea sa pateasca cel ce conducea masina.


Cineva mi-a spus ca cel care conducea masina este absolvit de orice vina. ceea ce nu mi se pare de loc normal si firesc..

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni certificat de inmatriculare expirat MariusBianu MariusBianu Presupunem existenta unui autovehicul al carui certificat de inmatriculare emis de firma de leasing a expirat si masina nu a fost reinmatriculata pe numele ... (vezi toată discuția)
Circulatie pe drumuri publice cu o masina radiata maryo4ever10 maryo4ever10 Buna ziua, Azi am fost oprit de un echipaj de politie pt. un control de rutina. S-a constatat ca masina pe care o conduc este radiata din evidenta dumnealor ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului de conducere, placute inmatriculare provizorii de export si certificate de inmatriculer in punctul de frontiera petea petosticky1979 petosticky1979 Ma aflu in punctul de trecere frontiera Petea. Sunt soferul unui ansamblu de vehicule format din cap tractor si semiremorca, ansamblu achizitionat din ... (vezi toată discuția)