avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot sa ma opun citirii apometrelor de o persoana ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot sa ma opun citirii apometrelor de o persoana straina?

Cine este abilitat sa verifice inregistrarile financiar-contabile intr-o asociatie de proprietari? Legea permite obligativitatea citirii apometrelor de catre o persoana straina, care sa intre in fiecare apartament, daca proprietarul acestuia nu este de acord?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:13, 7 Mai 2010
Verificarea financiar-contabila a asociatiei o face comisia de cenzori sau cenzorul. Asociatia poate avea o comisie de cenzori aleasa de adunarea generala sau daca nu sunt proprietari dispusi sa se ocupe de acest aspect si cu studii economice, atunci se poate angaja un cenzor din exteriorul asociatiei.

Citirea apometrelor poate fi facuta de orice persoana mandatata de comitetul executiv sa faca acest lucru. Conditia ca Dv. sa fiti de acord nu se poate pune in discutie deoarece verificarea indecsilor lunar sau periodic poate fi impusa proprietarilor.

Daca nu sunteti de acord cu persoana respectiva, comunicati asta comitetului executiv, presedintelui, administratorului si poate conveniti cu ei asupra alcuiva care sa va citeasca contoarele. Dar nu va puteti opune in mod absolut pentru ca s-ar putea sa suportati din buzunar sume arbitrare la consumul de apa, daca nu lasati sa vi se verifice apometrele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citire contoare mnmgfd mnmgfd Va rog sa imi spuneti daca la o asociatie de propietari este obligatoriu sa primim administratorul si presedintele sa citeasca apometrele si contoarele ista. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. de curand la asociatia de locatari de care apartin ... gigiscortar gigiscortar Buna ziua. De curand la asociatia de locatari de care apartin s-a emis lista de cheltuieli pentru luna august. Pentru ca am refuzat sa-mi inlocuiesc ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu ca administratorul să verifice o dată la 3 luni toate apometrele (indecșii și integritatea lor) din toate proprietățile aflate în cadrul unei asociații de proprietari flory_mr flory_mr Dvs. știați de obligația legală a administratorului de a controla o dată la 3 luni integritatea apometrelor și citirea indecșilor acestora din toate ... (vezi toată discuția)