avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... pot fi acuzata de spalare de bani?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

pot fi acuzata de spalare de bani?

buna ziua, vreau sa ma ajutati. sotul meu a fost asociat la un srl s-a decis sa-si vanda partea iar ceilalti asociati au fost de acord. am facut contract de vanzare pt 5000 eur dar ei mi-au dat 50.000 eur. mi-a fost frica sa incasez atatia bani cash si i-am rugat sa-mi vireze in contul meu(sotul neavand cont eur). acum vreau sa vaintreb pot fi acuzata de spalare de bani?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:51, 9 Mai 2010
Spalarea banilor inseamna, potrivit legii, punerea in circulatie a ''banilor negri'' ca ''bani albi''/curati, si se face de obicei prin intermediul ''paradisului fiscal'' (firma off-shore). Poti fi acuzat de savarsirea acestei infractiuni, spalare de bani, daca primesti bani sau bunuri avand cunostinta ca provin din savarsirea de infractiuni!!! doar atunci: cand ai cunostinta ca provin din savarsirea de infractiuni!!! Faptul ca ati primit mai multi bani decat cei contractati nu va poate aduce aceasta invinuire in nici un caz, desi nu stiu ce explicatie ar putea exista pentru acest gest din partea cumparatorului/platitorului! Ca sa nu existe nici un fel de problema, mergeti la notar si schimbati actul, adica pretul partilor sociale vandute. Si daca nu faceti nici aceasta miscare, probleme ar putea aparea numai daca cel care a platit sa ceara restituirea sumei in plus.
Expresia de ,,spalare a banilor" s-a nascut in anii 1920 in SUA.
Al Capone si Bugsy Moran au deschis mai multe spalatorii de haine cu scopul de a amesteca banii negri, obtinuti in mod ilegal cu banii realizati din spalarea hainelor, operatiune prin care urmareau sa introduca in circulatie sume foarte mari de bani murdari.

Cu riscul de a ma repeta, voi reitera dispozitiile prevazute de alin. (5) din Legea nr. 656 / 2002, in care se prevede ca : cunoasterea, intentia sau scopul, ca elemente ale faptelor prevazute la alin. (1) din lege, pot fi deduse din circumstantele faptice obiective.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Duminică, 9 Mai 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Complice la spalare de bani danad1nu danad1nu Complice la spalare de bani se mai regaseste in Noul Cod Penal? (vezi toată discuția)
Termenul de prescriptie si legea spalarii banilor ContSters328245 ContSters328245 Exista orice posibilitate ca termenul de prescriptie al raspunderii penale sa fie prelungit fata de cel prevazut de lege? Ma refer la ORICE fel de exceptii sau ... (vezi toată discuția)
Spalarea de bani wanesa wanesa Buna seara Puteti sa ma lamuriti va rog intr o problema ? Daca politia prin verificarea contului meu, are extrasele de cont prin care se vad sume de bani mai ... (vezi toată discuția)