avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Monitorizarea marcilor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Monitorizarea marcilor

Stimati colegi,

Poate ati aflat intre timp ca din 10 mai 2010 va intra in vigoare noua lege a marcilor. Principala modificare este aceea ca OSIM nu mai examineaza ex-officio motivele relative de refuz. Cu alte cuvinte, OSIM nu mai apara drepturile titularilor de marca, aceasta aparare trecand in sarcina proprietarilor.
Daca dupa publicare nu vor fi opozitii, marca va fi considerata inregistrata si, o data obtinuta, anularea ei se mai poate face doar in tribunal.
Din aceasta cauza, consilierii de proprietate industriala ofera serviciul de monitorizare a marcilor, adica urmarirea bazelor de date (3 la numar) pentru proprietarii de marci, cu scopul evitarii acordarii de marci identice sau/si similare cu cele deja existente.
Multumesc pentru timpul acordat citirii acestor informatii.

O zi buna in continuare!
Cel mai recent răspuns: Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU , Consultant proprietate industriala 06:36, 20 Mai 2010
Initial proiectul de lege asa arata. Din pacate insa, examinarea motivelor relative de refuz a ramas in sarcina OSIM.

Succes !
Stimate Domn,

V-as sugera sa cititi mai cu atentie legea 66/2010, (avand in vedere si domeniul in care dati consultanta) inainte sa scrieti o opinie contrara.
Examinarea motivelor relative de refuz nu se mai face de catre OSIM.
Deci monitorizarea marcilor este imperios necesara.

Va multumesc pentru atentie.

O zi buna,
Aveti dreptate si imi cer scuze pentru eroare.

Va multumesc,
Da, am primit si eu o instiintare de la OSIM in sensul acesta in care imi spuneau ca trebuie sa monitorizez singura. Nu stiu foarte bine ce presupune acest lucru, eu nefiind specializata pe marci si inventii, ci doar pe drepturi de autor. Poate ne lamuriti si pe noi.
Stimata Doamna,

monitorizarea = urmarirea saptamanala a celor 3 baze de date care publica marci cu protectie pe teritoriul Romaniei, respectiv: OSIM, OHIM, WIPO.

Adica, titularul roman care are o marca (sau mai multe) inregistrata sau doar publicata trebuie sa urmareasca aceste buletine pentru a preveni imitarea/copierea marcii sale de catre alti producatori/prestatori de servicii.

Pana acum, OSIM facea acest lucru prin emiterea avizelor de refuz bazate pe existenta unor drepturi anterioare. De azi OSIM s-a aliniat practicii comunitare si doar publica cererile de marca depuse (si platite). Daca nu se depun opozitii in termen de 2 luni de la data publicarii, marca se considera inregistrata.

Si cum prevenirea e mai ieftina decat actionarea in instanta, consilierii in PI (printre care ma numar si eu) ofera acest serviciu de monitorizare titularilor care nu au timp si nici competenta necesara pentru aceasta actiune, pe baza unui abonament lunar, de comun agreat.

Pentru orice intrebari sau nelamuriri va rog nu ezitati sa ma contactati.

O zi buna in continuare.

Alte discuții în legătură

Inregistrare marca elena_neculau@yahoo.com elena_neculau@yahoo.com Adresez o intrebare specialistilor in domeniu. La inceputul lunii februarie 2014 am depus o cerere pentru inregistrarea unei marci. La acea data, in urma ... (vezi toată discuția)
Folosirea fara drept a unei marci ContSters145250 ContSters145250 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati inurmatoarea problema: Detinem o marca inregistrata la OSIM din 2007 iar acum cateva saptamani am descoperit faptul ca un ... (vezi toată discuția)
Inregistrare marca ue sau international Kapy Kapy Buna ziua, As avea o intrebare. Daca de exemplu am intregistrat o marca combinata in Romania, iar ulterior doresc sa o intregistrez si in UE sau ... (vezi toată discuția)