avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... revocarea suspendariiexecutarii pedepsei sub ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

revocarea suspendariiexecutarii pedepsei sub supraveghere

sunt chemat pentru revocare inainte cu 2 luni de a-mi expira perioada de supraveghere,care sunt saNSELE SA RAMAN CU SUSPENDAREA DACA NU Am savarsit nici o fapta de natura penala sau civila
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:27, 11 Mai 2010
Sa intelegem ca serviciul de probatiune a solicitat instantei revocarea masurii suspendarii executarii pedepsei sens in care s-a format un dosar si sunteti deja citat ori ati primit o invitatie sa va prezentati la biroul acestei institutii ?
In ambele situatii trebuie sa demonstrati ca nu ati incalcat masurile de supraveghere dispuse de catre instanta prin sentinta de condamnare.
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
Costel DRAGOMIR, Avocat
Trebuiesc cunoscute motivele pentru care serviciul de probatiune a formulat respectiva cerere pentru a vi se da un raspuns concret.
Mergeti la arhiva instantei la care ati fost citat si copiati din dosar motivele invocate.
Ar fi bine,in situatia in care aveti psoibilitati materiale,sa angajati un avocat care sa va asigure apararile
Delicata situatie! Trebuie sa intelegeti ca simpla cerere de revocare adresata instantei nu duce automat la revocarea beneficiului suspendarii! Va puteti organiza apararea astfel incat sa convingeti instanta ca nu se impune admiterea cererii. Asa cum au aratat si colegii mei, trebuie avute in vedere motivele pe care se intemeiaza respectiva cerere si combatute ficare in parte. Apelati la serviciile unui avocat specializat in drept penal pentru a evita eventuale neplaceri!

Av. Claudiu Sorin Fetanu
Dintr-o neglijenta a mea si a starii in care m-am aflat atunci am neglijat cuvantul ,,petent din cuprinsul citatiei.Mi se transmitea ca sunt chemat in calitate de petent , pentru Fond-revocarea suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere(art.447 Cpp si art 86 ind4 C.p)...... Acesta este cuprinsul exact al citatiei......
oricum trebuiesc vazute motivele invocate.
Fara acestea se poate doar presupune.

Art.86/4 al.2 c.pen.:

"...................................................................................................................................
Daca cel condamnat nu indeplineste masurile de supraveghere prevazute de lege ori obligatiile stabilite de instanta,aceasta poate sa revoce suspendarea executarii pedepsei dispunand executarea in intregime a pedepsei,sau sa prelungeasca termenul de incercare cu cel mult trei ani"

Trebuie sa va uitati in hotararea de condamnare si sa vedeti care sunt masurile pe care instanta de judecata care v-a condamnat,v-a obligat sa le respectati si daca veti vedea care sunt, poate va dati seama in legatura cu ceva petrecut anterior sau daca ati fost"angrenat" in alte probleme judiciare.
In situatia in care sunteti trebuie sa luptati,daca exista probleme pe care nmu le-ati aratat pana acum ca macar sa se prelungeasca termenul de incercare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa cu suspendare sau amanare john9090 john9090 Buna Seara, Poate sa ma lamureasca cineva si pe mine concret care este diferenta intre o sentinta cu amanarea executarii pedepsei si una cu ... (vezi toată discuția)
Neîndeplinirea obligații civile Banicasorinadrian93 Banicasorinadrian93 Bună seara. Fără sa întru prea mult în detalii aiurea va întreb cu respect: Sunt în probațiune dintro cauza penala, am îndeplinit aproape toate ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspendare si recuperare prejudiciu in civil dobro dobro Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În baza art. 386 Cpp schimbă încadrarea juridică a faptei reţinute în sarcina ... (vezi toată discuția)