avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Pasi pre si post angajare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Pasi pre si post angajare

Buna ziua,

Am o firma de prestari servicii (instalatii electrice) in Galati.Doresc sa angajez 2 electricieni din Bucuresti.Acestia vor presta activitati in Bucuresti la sediul beneficiarilor.
Inainte ca sa semnez cu acestia contractul de munca ce trebuie sa fac? Am auzit ( nu stiu sigur ) ca ar trebui mai intai sa declar posturile vacante la Fortele de Munca.
Va rog sa imi spuneti ce ar trebui sa fac pre angajare.
Dupa ce am incheiat contractul de munca si l-am depus la ITM ce trebuie sa fac?
Unde se face protectia muncii avand in vedere ca eu nu am un departament care sa se ocupe cu protectia muncii si nici oameni angajati care sa se ocupe de asta?
La cat timp trebuiesc facute controale medicale?...daca trebuiesc facute.
Va rog sa-mi prezentati pe scurt pasii ce trebuiesc facuti post angajare.

Va multumesc

Cu stima Bogdan.
Cel mai recent răspuns: nbck , utilizator 08:33, 2 Aprilie 2007
pentru protectia muncii intreba la ITM si cu siguranta iti vor "recomanda" ei o persoana sau o firma.
pentru controalele medicale: intii trebuie sa inchei contracte individuale cu medicul de medicina muncii, apoi din 6 in 6 luni (parca!#-o) se fac controalele periodice.
~ Conținut șters la cerere ~
DA, au mai lucrat ca electricieni.Protectia munci la locul de munca pot sa o fac si eu dupa manualul ala de protectia muncii sau trebuie sa vina cineva care are autorizatie sa faca protectia muncii?
Protectia muncii trebuie facuta din 6 in 6 luni?

Inainte sa-i angajez trebuie sa declar postul vacant la Fortele de munca?Eu nu inteleg un lucru: daca firma e din GL si eu am gasit oameni in Bucuresti nu vad de ce ar trebui sa declar postul vacant.
Sa ma lamureasca si pe mine cineva.

Eu am trimis mail la Fortele de munca si am intrebat.Ei au citit dar nu mi-au dat nici un raspuns.

Va multumeesc.
~ Conținut șters la cerere ~
inainte de angajare se depune la agentia de ocupare a fortei de munca o ferta cu locurile vacant, se primeste repartitie , se comunica data angajarii...

Alte discuții în legătură

Control medical la revenirea din concediu medical hgabi hgabi Buna ziua, ca angajator am urmatoarea problema: 1. Un angajat de 7 luni pe postul de muncitor necalificat, are o problema de sanatate: in afara programului de ... (vezi toată discuția)
Punctul de lucru:ce este si la ce ne ajuta? nbck nbck Buna ziua, Sunt un tanar intreprinzator, absolvent de facultate care nu stie cand suntem obligati sa deschidem si la ce ne ajuta un punct de lucru. Am o ... (vezi toată discuția)