avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... plangere contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

plangere contraventionala

Buna seara!
Va rog frumos sa-mi spuneti cum as putea contesta un proces verbal intocmit de catre organul de politie, pe motivul ca a depasit ora de inchidere cu 15 min.
Mentionez ca programul de functionare este pana la ora 24 iar barmanul la ora 24.15 era inca in unitate ,facand curatenie.
Va multumesc!
sunt convins ca ai semnat PV,ag.constatator a probat fapta cu martor art.19 din OG 2/2001,daca ai semnat si de obicei se aplica:Recunosc si regret fapta.Este mai greu de a castiga
nicxon a scris:

sunt convins ca ai semnat PV,ag.constatator a probat fapta cu martor art.19 din OG 2/2001,daca ai semnat si de obicei se aplica:Recunosc si regret fapta.Este mai greu de a castiga

Ceea ce afirmati dvs.poate fi considerata doar o supozitie atat timp cat user-ul nu a facut vorbire despre aceasta.Cred ca user-ul ar trebui sa dea detalii asupra acestei situatii si il invit sa o faca.
Procesul verbal este incheiat in data de 08.05.2010 la ora 24.15, pe numele barmanului, programul este de la ora 07-24. La fapta comisa este trecut art 2 pct.21, din legea 61/1991 si se sanctioneaza conform art 3 alin1 lit a, din legea mai sus mentionata. Observ ca pe procesul verbal trebuia trecut si cui firma si reprentantul firmei?! Nu este trecut nici un martor, iar la mentiuni : recunoaste fapta, declara ca a servit un consumator si astepta sa consume bautura, respectiv berea.
Ce va pot spune, e ca respectivul consumator este vanzatorul de la magazin, c u care dupa terminarea programului face inventarul si curatenie, si tind sa cred ca acesta si-a luat o bere la terminarea acestor activitati.
Intrebarea mea e daca pot contesta si castiga anularea procesului verbal ,pentru ca domnii politisti mi-au dat o amenda mare,iar in perioada asta imi e cam greu sa o platesc.Procesul verbal se da barmanului sau firmei?!
Mentionez ca nu l-a lasat sa stea de vorba cu mine la telefon, iar mentiunile le-a trecut politistul.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
ile1075, utilizator
Procesul verbal a fost inctocmit impotriva barmanului,nu impotriva firmei,deci amenuntele respective nu erau nicidecum necesare.
Daca a recunoscut contraventia astfel cum declarati,sansele admiterii contestatie sunt infime.
domnule draga,formuleaza contestatia impotriva incheierii si procesului-verbal de constatare a contrventiei,in care atati:IN fapt in data de.... in timp ce ma aflam in barul SC... in calitate de barman ,la terminarea programului in jurul orelor24,oo,am pus pe usa de la intrare anuntul:INCHIS,iar in local se afla cu mine colegul meu .....care lucreaza ca vanzator la aceiasi societate,respectivul facand inventarul la gestiunea sa,a luat o bere din partea casei.In acest timp a intrat in local ag.constatator desi pe usa de la intrare era anuntul cu INCHIS si in local eram doar eu si colegul meu.Ag.constatator la moment dat afirma:Ce ar fi,sa-ti dau o amenda,la care eu i-am raspuns pt.ce?dupa ncare ag.constatator a inceput sa scrie procesul_verbal iar la terminare imi cere sa semnez acest proces-verbal,motivand ca imi da un AVERTISMENT.Eu pe incredere am semnat procesul-verbal,ag.constatator a plecat iar eu si colegul meu am ramas in local,unde eu am continuat curatenia iar el sa faca inventarul.La plecare am luat PV,pe care m-am uitat sa vad ce scrie si am constatat ca se fapt am fost amendat cu suma de ......Tot in PV a observat ca ag.constatator la rubrica Mentiuni ale contravenientului declara in numele meu:Recunoaste fapta........,declaratie ce nu imi apartine si nu e scrisa de mine.Fata de cele aratate rog admiterea plangerii,anularea PV cu seria ...nr.... din...soi exonorarea de la plata amenzii.In drept intemeiez prezenta pe dipsp.art 82 coroborat cu art.112 cod procedura civila si disp.art 16 pct.7 din OG.nr.2/2001.In sustinerea plangerii inteleg sa ma folosesc de proba cu martori,drept pt.care solicit citarea martorului(colegul tau) cu domiciliul in......Anexez: PV cu seria...nr....(pui copia in original).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda politia locala felixsergiu felixsergiu buna ziua, am primit o amenda de la politia locala pentru consum de bere pe domeniul public si scandal (comentarii in fata organului politiei locale aflat ... (vezi toată discuția)
Injuraturi in public, amenda.. este posibil ? Zogorean Zogorean Buna, As avea o intrebare... Oare este posibil asa ceva? In una din zilele trecute am consumat bauturi alcoolice intr-un bar de cartier.. barmana de acolo ... (vezi toată discuția)
Consum bautura dupa ora inchideri idobai idobai Ieri seara am intrat intrun local la ora 21 20\\". La ora 21 45\\" am comandat a doa bere pe care nu am consumat pana la ora inchideri. La ora zece barmanita a ... (vezi toată discuția)