avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

propietate

detin un teren extravilan cu dimensiunile de 18 m deschidere si 110 m lumgime.in spatele terenului (adica in spatele 18 m)se afla o propietate care are deschidere de a lungul celor 110 m ai mei dar are deschidere 2m .intrebarea mea este daca mi fac un proiect de anexa gospodareasca(locuinta) trebui sa i las celui de langa mine inca 2 m din propietatea mea?multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 16:42, 8 Mai 2010
Nimic nu va poate obliga sa lasati altcuiva ceva din proprietatea dvs. fara acordul dvs. sau fara un act de expropriere, conform prevederilor legale.
daca terenul este extravilan cum construiti? ca trebuie mai intai trecut in intravilan si abia dupa aceea..raspunzand intrebarii dvs, e de preferat ca proiectul dvs sa fie de asa natura facut pentru a mai buna folosire a terenului fara a prejudicia nici pe vecin
multumesc de raspuns! dar as mai avea o intrebare .dar daca totusi primaria pune conditia ca trebui sa las 2 m daca vreau sa mi fie aprobata cererea(ceea ce au si facut )?
construiesc pe baza ,,anexa gospodareasca,,:)!
daca lasati vecinului acei 2 m din teren, vecinul trebuie sa va despagubeasca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabana din bca poate fi construita in extravilan? ContSters219701 ContSters219701 Buna. Nu prea sunt in tema cu legislatia si as vrea sa construiesc in extravilan. Se poate construi pe proiect de cabana , din bca sau doar din lemn? Ce alte ... (vezi toată discuția)
Casa construita in extravilan bogdan_iasi bogdan_iasi Buna ziiua, doresc si eu asistenta din partea cunoscatorilor intr-o problema de interes personal! In primul rand as vrea sa-mi spuneti daca detin o ... (vezi toată discuția)
Nelamurit...cu latimea necesara a unui teren pt.autorizatie de constructie morinio morinio buna seara..as dori sa va intreb si eu ceva..sunt interesat sa cumpar 900 mp teren...extravilan..dar sunt putin pe ganduri..deoarece..1.pamantul are doar 10mp ... (vezi toată discuția)