avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare debit de la mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare debit de la mostenitori

Proprietarul apartamentului a decedat in mai 2009. Mostenitorii lui care sunt majori si necasatoriti au locuit dintotdeauna la acea adresa. Ce se poate face pentru recuperarea debitului in aceste conditii? Daca succesiunea nu a fost deschisa ;i nu au aceeptat mostenirea?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:34, 9 Mai 2010
Adresati-va instantei cu o cerere impotriva descendentilor defunctului. Daca declara ca au acceptat succesiunea, urmarirea creantei se va realiza impotriva lor. Daca vor invoca neacceptarea succesiunii si daca nu exista succesibili din alte clase, atunci chemati statul in judecata in calitate de mostenitor al bunurilor defunctului. Solutia va fi aceea a vanzarii silite a bunului in vederea recuperarii creantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul decedat e dator la asociatie ? anna_cta anna_cta In cazul in care proprietarul unui apartament a decedat (ruda mea), iar apartamentul nu este locuit de nimeni, cine are obligatia de a plati fondul de ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari - obligatia de a face dan_corina dan_corina am depus un dosar in instanta pe pretentii pentru neplata cotelor de intretinere. dupa depunere am aflat ca paratii nostri nu sunt proprietari ci mostenitori. ... (vezi toată discuția)
Executare silita - proprietar decedat vimerandreea vimerandreea Daca proprietarul apartamentului a decedat,iar succesiunea nu este facuta ,asociatia de proprietari poate executa silit cu o actiune in numele ... (vezi toată discuția)