avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa pe venit platita de banci
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa pe venit platita de banci

buna ziua,
va rog frumos un raspuns concret la urmatoarele intrebari ;
1. in Romania ,bancile care activeaza pe teritoriul nostru romanesc , platesc impozit pe venitul realizat de ele ?

2. Bisericile ,Patriarhia Romana in general,plateste impozit pe venitul realizat ?
conform constitutiei Romaniei, bisericile din Romania sunt independente financiar fata de stat. asta inseamna ca salariile bisericesti se dau din realizarile proprii,realizari impozabile prin urmare.de asemeni investitiile in constructii de catedrale se fac tot din realizarile proprii,400 milioane euro la catedrala neamului.

multumesc frumos pentru raspunsurile acordate.
cu stima GEO
Cel mai recent răspuns: Rodica Teodorescu , Consultant fiscal 15:05, 10 Mai 2010
Bancile sunt la fel ca niste societati comerciale:realizeaza venituri ,au cheltuieli,realizeaza si profit
Cu tot respectul,raspunsul este ffff evaziv ......La intrebarea nr 2 probabil raspunsul va depaseste si va inteleg pentru ca raspunsul corect ar scoate la iveala nerespectarea constitutiei Romaniei,cu efecte financiare imense pentru bugetul tarii.
cu stima GEO
1.Bancile comerciale, persoane juridice romane sau sucursalele din Romania ale bancilor straine sunt platitiare de impozit pe profit.
2. Cultele religioase, sunt scutite de impozit pe profit pentru: venituri obţinute din producerea şi valorificarea obiectelor şi produselor necesare activităţii de cult, potrivit legii, venituri obţinute din chirii, alte venituri obţinute din activităţi economice, venituri din despăgubiri în formă bănească, obţinute ca urmare a măsurilor reparatorii prevăzute de legile privind reconstituirea dreptului de proprietate, cu condiţia ca sumele respective să fie utilizate, în anul curent şi/sau în anii următori, pentru întreţinerea şi funcţionarea unităţilor de cult, pentru lucrări de construcţie, de reparaţie şi de consolidare a lăcaşurilor de cult şi a clădirilor ecleziastice, pentru învăţământ, pentru furnizarea, în nume propriu şi/sau în parteneriat, de servicii sociale, acreditate în condiţiile legii, pentru acţiuni specifice şi alte activităţi nonprofit ale cultelor religioase, potrivit Legii nr. 489/2006 privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit arenda amphora amphora Buna ziua, Am un contract de arendare in derulare si am primit un act aditional prin care trebuie sa aleg modul de impozitare (la sursa sau determinare venit ... (vezi toată discuția)
Impozit anual mea culpa mea culpa buna seara,imi puteti spune si mie va rog,cine se incadreaza la impozitul pe profit anual? societatile agricole mai intra acolo? daca da trebuie depusa 010 cu ... (vezi toată discuția)
Vrem sa obținem un teren de la primărie pt construcția unei ... Gabi alin Gabi alin Vrem sa obținem un teren de la primărie pt construcția unei biserici Noi funcționăm la ora actuala că și biserica sucursală și nu avem personalitate ... (vezi toată discuția)