avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Semnatura falsa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Semnatura falsa

Buna ziua.
La un dosar care este in derulare la o judecatorie, din partea adversara sa depus o intampinare. Partea adversara este compusa din trei persoane, dintre care 2 au semnat corect, semnatura a treia este falsa, se poate observa dupa semnatura data in fata judecatorului in urma interogatoriului. Cele doua semnaturi de pe interogatoriu si intampinare nu sunt identice, este o diferenta foarte mare intre ele.
Ce se poate face in acest caz?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:09, 9 Mai 2010
Conform art. 178 C.pr.civ, cand una din parti nu recunoaste fie inscrisul
fie semnatura unui inscris prezentatd e partea potrivnica
instanta va pasi la verificarea inscrisului.
Mai mult, conform prevederilor art. 183 C.pr.civ, daca partea care defaima inscrisul ca fals arata pe autorul sau complicele falsului, instanta poate suspenda jduecata pricinii, inaintand inscrisul procuroruluiu, impreuna cu procesul-verbal ce se va incheia.
Conform art 183 Cod procedura civila Daca partea care defaima inscrisul ca fals arata pe autorul sau complicele falsului,instanta poate suspenda judecata pricinii,
inainitand inscrisul procurorului impreuna cu procesul verbal ce se va incheia
Daca aveti garantia falsului,va revine dreptul sa sesizati instanta si sa solicitati dispunerea de cercetari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs la nerespectarea codului de procedura doina57 doina57 buna seara.- va rog sa-mi spuneti daca se plateste taxa pentru recurs la litigii de munca.- multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Cerere de inscriere in fals in procesul civil leusan leusan Daca intr-un proces (civil ) partea adversa depune cerere de inscriere in fals pentru doua inscrisuri sub semnatura privata depuse ca probe principale si ... (vezi toată discuția)
Actiuni, civila si penala zerognost zerognost O actiune civila in pretentii aflata pe rol se va suspenda daca exista si o plangere penala pe rol, pentru inselaciune, ce se refera la aceasi chestiune? Care ... (vezi toată discuția)