avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cum declar falimentul unui srl?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cum declar falimentul unui srl?

am 6000 lei plata tva si cam atat ca si datorii. unde si cum se declara falimentyul unui srl?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 13:28, 18 Mai 2010
am scris sa aiba, nu mi-as permite sa fac astfel de afirmatii, din eroare a intervenit un spatiu intre litere. Multumesc pt raspuns.
In temeiul legii nr. 85/2006, privind procedura insolventei, in calitate de debitor puteti solicita deschiderea acestei proceduril, prin cerere motivata formulata si depusa la Tribunal.
Puteti insa sa solicitati dizolvarea si lichidarea socvietatii si in baza legii nr.31/1990, privind societatile comerciale.
Oricum ar fi ambele proceduri nu presupun si scutirea de la plata debitelor societatii, putandu-se angaja si raspunderea patrimoniala a administratorului si asociatiilor in limita participatiilor lor la capitalul social.

Sugestia mea este sa apelati la un avocat care sa va asiste in acest demers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre insolventa si faliment redstyle redstyle buna ziua! avem o societate care a fost bagata in insolventa ptr suma de 1 mil vechi ..procesul abia s-a incheiat ..iar acum in urma recursului sentinta a ... (vezi toată discuția)
Datorii la bugetul de stat petridean petridean sunt administrator la sc gilema service aiud,si am datorii la stat in val. de 31000 lei,ele s-au adunat din 2006.V-as ruga sa-mi spuneti ce este de ... (vezi toată discuția)
Faliment ContSters69698 ContSters69698 Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)