avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare imprumut

am dat bani cu imprumut unei familii prietene, am incheiat un act scris si semnat de ambele parti, dar am recuperat doar jumate suma si nici vb de ceva dobinda. acest act l-as putea folosi in instanta?
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 15:05, 10 Mai 2010
Da.
Formulati o actiune in instanta si solicitati de la cei imprumutati suma
imprumutata reactulizata cu dobanda legala.
Legislaţia în vigoare, art. 5 din O.G nr.9/2000 privind nivelul dobânzii legale pentru obligaţiile băneşti prevede că : ” În raporturile civile dobânda nu poate depăşi dobânda legală cu mai mult de 50% pe an.(2) Dobânda trebuie să fie stabilită prin act scris. În lipsa acestuia se datorează numai dobânda legală. „, iar art. 9 că: „ În raporturile civile obligaţia de a plăti o dobândă mai mare decât cea stabilită în condiţiile prezentei ordonanţe este nulă de drept” .
Dobanda o puteti solicita in conditiile in care este prevazuta si asumata in contractul initial
Notificati cu termen ,obligatia restituire debit
In ca caz de neconformare in termenul precizat,actionati in instanta
Dobanda din contract nu poate depasi dobanda reglementata
de pervederile art. 5 din O.G nr.9/2000 privind nivelul dobânzii
legale pentru obligaţiile băneşti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanca bancara si penalitati de inatarziere donigao donigao Buna ziua, Avand in vedere prevederile deciziei XI din 24.10.2005 cu privire la aplicarea O.G.9/2000, institutiile bancare nu pot aplica penalizari de ... (vezi toată discuția)
Dobanda la contract de imprumut aadynna aadynna buna ziua! cum pot calcula dobanda la suma imprumutata si nerestituita si la ce rata pot sa ma raportez ? (vezi toată discuția)
Dobanda legala-o.u.g. nr. 9 din 21 ianuarie 2000 rodica_post rodica_post Avand in vedere ca ,multi utilizatori ai acestui site au probleme de natura restantelor salariale ,va ofer cateva prevederi din ORDONANTA Nr. ... (vezi toată discuția)