avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... SOTIA NU E TRECUTA LA CONTRACTUL CASEI, SE MAI POATE ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

SOTIA NU E TRECUTA LA CONTRACTUL CASEI, SE MAI POATE ACUM?

Buna ziua,

Casa este doar pe numele sotului (pt ca el a cumparat-o inainte de casatorie). Sotul este de acord sa fie trecuta si sotia in contractul casei (sunt casatoriti de 15 ani). Este daca este legala intocmirea unui act aditional, prin care sa fie trecuta si sotia in contractul casei?? sau care ar fi procedura in care sa fie si ea trecuta ca si proprietar in contract?

multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:07, 11 Mai 2010
Ar trebui efectuata o dubla vanzare. Sotul sa vanda imobilul unei persoane, iar acea persoana sa vi-l vanda amandorura. Problema poate fi rezolvata insa costurile sunt colosale. Vanzarea intre soti este interzisa conform codului civil.
poate sa va doneze
ionuca a scris:

sau care ar fi procedura in care sa fie si ea trecuta ca si proprietar in contract?


Aveti un motiv anume pentru a face asta? Merci.
Cred ca donatia e varianta optima… Sotul doneaza o cota parte sotiei – cota ce va deveni bun propriu al donatarului (sotia in acest caz); va deveni bun propriu doar daca nu se mentioneaza ca respectiva cota va deveni “comunitate de bunuri a sotilor”.
Sunt taxe de platit si in cazul donatiei…

Orice donatie facuta intre soti in timpul casatoriei este revocabila… si dupa un eventual divort si chiar dupa decesul sotului ce a primit donatia, impotriva mostenitorilor lui.
Contract de donatie prin care sotul proprietar doneaza cota de 1/2 din casa sotului neproprietar si astfel ambii soti vor deveni proprietari din acel moment.
Este singura varianta viabila. ;)

Alte discuții în legătură

Schimbare act proprietate dupa casatorie Laura85 Laura85 Buna, Viitorul sot are un apartament pt care este proprietar, achizitionat in rate inainte de casatorie. Urmeaza sa ne casatorim si vreau sa stiu daca dupa ... (vezi toată discuția)
Donatie intre soti bogdanalina2007 bogdanalina2007 Buna ziua! Am o problema legata de achizitionarea unui apartament care a facut obiectul unei donatii intre soti. Sotul a achizitionat inainte de casatorie ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac si unde trebuie mers daca sotul vrea sa ma ... mariasab mariasab Ce trebuie sa fac si unde trebuie mers daca sotul vrea sa ma adauge in titlul de proprietate al apartamentului? E nevoie de avocat/notar , sau se poate face ... (vezi toată discuția)