Buna ziua,
Am si eu nevoie de ajutor.
Am avut primul termen cu societatea care m-a concediat conf.art.65(1).Decizia de concediere nu mi-a fost adusa la cunostinta,deci nu am avut cum sa o contest si nici preaviz nu am avut.Am primit direct cartea de munca si formularul cu contributia pt.somaj.La data respectiva nici nu stiam ca trebuie sa mi se aduca la cunostinta decizia de concediere.
Am solicitat sal.compensator conf.CM si CCM (2007-2010-turism),plata preavizului neefectuat si a tichetelor corespunzatoare preavizului,tichete de masa pt 5zile lucrate in ian.
Fostul angajator,solicita respingerea cererii,pe motiv ca nu am contestat decizia de concediere .
Ce credeti,are dreptate? Cum pot dovedi ca nu mi s-a comunicat decizia,nu am semnat si nici acasa nu am primit-o,plus ca acum cand au trimis-o instantei vad ca nu este mentionat nici motivul,nici preavizul,nimic.
Angajatorul a depus acum la dosar decizia,la cererea instantei,insa acolo specifica doar art.65(1)nu si perioada preavizului.
Angajat.isi intemeiaza cererea pe baza art.115 si urm.C.proc.Civ. si CM.
Ce pot sa fac in afara de invocarea art.65 CM si art 78 CCM 2007-2008,pt ca CCM al societatii nu il stiu,decat nr lui care este mentionat in CIM.Au sanse sa castige?
=D>
Buna seara,
Daca nu respecta legea-art74,art 62/2 ,decizia este nula!
Faceti referire la aceste acte,si eu sunt intr-un litigiu asemanator,am stat si am studiat pe Forum(cinste tuturor care ajuta aici,cu deosebita stima !),am si castigat un proces cu politia romana datorita acestor OAMENI,si veti castiga!
Totusi,daca veti invoca articole de lege nerespectate,care atrag nulitatea actului, instanta nu va avea pe ce sa-si motiveze hotararea,decat pe actele care reglementeaza raporturile angajator -angajat!
Ca tot trebuie sa platim noi,angajatii,acuma bani,ca sa iesim din ce ne-a adus imbogatirea patronilor,cand nu ne-au platit,raportat la ceea ce au castigat ei,cand mergea bine treaba !!!
Nu va lasati,caci altfel nu vom reusi !
Chiar daca decizia este nula , la prima vedere ... aceasta nu o poate anula instanta de judecata intrucat obiectul cererii de chemare in judecat nu contine si aceasta solicitare.
Asa cum am mai spus pe alt topic deschis de dvs... sunt cele doua posibilitati pe care nu le mai reiau ... trebuie sa urgentati astfel incat la termenul din 31.05.2010 sa fiti deja pregatit cu cererea de modificare a actiunii initiale.
De altfel, pana la acea data puteti introduce o noua actiune pentru anularea deciziei de concediere.
Va multumesc pentru lamuriri.Da asa este nu am solicitat deoarece la momentul respectiv nu stiam ce stiu acum,insa intampinarea paratului,nu o sa fie discutata in instanta?Nu se poate consemna doar ca solicit anularea conform inscrisurilor anexate de parat care dovedesc ce spun eu?
Noua cerere o formulez doar pe anularea deciziei de concediere cu solicitarea salariilor aferente lunilor in care as fi fost angajata sau mai specific si salariul compensator si plata preavizului+tichete pt.preaviz?
Daca solicit anularea,inseamna ca nu mai solicit si compensatii?
Inca un lucru,la ITM,trebuia depusa decizia cu semnatura mea de luare la cunostinta?
1. In urma cererii de modificare a cererii initiale, aceasta se completeaza cu capatul de cerere referitor la anularea deciziei de concediere, intrucat nu respecta conditiile de forma si de fond impuse de lege restul solicitarilor dvs raman neschimbate.
2. Nu este obligatoriu sa se depuna la ITM decizia de concediere cu semnatura dvs de luarela cunostinta.