avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare.

de curind,am aflat de existenta unor proprietati care au apartinut ascendentilor directi,si nu au fost revendicate pina in momentul de fata...se mai pot revendica? daca,da....in baza carei legi? va multumesc....si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 09:42, 11 Mai 2010
depinde despre ce este vorba.. depinde daca mai exista acele bunuri in forma in care au fost la momentul nationalizarii sau deposedarii..depinde de foarte multe elemente, temeiul juridic in baza caruia aveti posibilitatea sa actionati cu succes
exista in momentul de fata,in forma avuta la nationalizare...pe ce lege se mai poate revendica? va multumesc.
Sa fim seriosi, in acest moment nu mai este in vigoare nici o lege speciala in baza careia sa se poata formula cerere de revendicare/retrocedare, indiferent de natura bunului...ultima zi a fost 30.11.2005 (legea 247/2005). In functie de dovezile care exista privind respectivele proprietati, de motivele pentru care mostenitorii nu au formulat cerere in termenul prevazut de legea speciala (celebrul "nu am stiut de existenta acelor bunuri" nu da bine deloc in fata instantei de judecata:D), daca bunurile in cauza au mai fost sau nu revendicate de catre alti mostenitori, si de posibilitatile financiare ale persoanei in cauza, se pot incerca, pe cale judecatoreasca, doua variante:
- repunerea in termenul de depunere a cererii in baza legii speciale;
- actiune in revendicare imobiliara in baza dreptului comun...
Sansele de reusita sunt mai reduse decat daca s-ar fi formulat cerere in baza legii speciale, insa daca aveti un avocat bine pregatit, cu talent si imaginatie:D puteti incerca...
nu au mai fost revendicate de nimeni(nici un mostenitor)...in acest moment....se poate,revendica...inteleg...chiar daca e mai dificil...?
Terenuri intravilane/extravilane - legea 18/1991, legea 1/2000 sau legea 247/2005. Imobile nationalizate (inclusiv curtea aferenta), preluate de stat abuziv, in perioada 1945-1989 - legea 10/2001.
Sfatul meu: luati-va un avocat, intrucat singur nu cred ca va puteti descurca in instanta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare teren costi_mbd costi_mbd am o suprafata de pamant care este administrata de Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare....ce trebuie sa fac pentru a o revendica? sau cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Probleme funciare Manea Stefan Manea Stefan avand titlu de proprietate din 1945 original si confirmare de la Arhiva statului doresc sa aflu daca pot intra in posesia suprafetei de pamant de pe titlu. (vezi toată discuția)
Revendicarea dreptului de proprietate henrik 21 henrik 21 buna ziua! strabunicul meu era de origine germana iar imediat dupa al 2-lea razboi a ramas in SUA!lasand in romanai 2 fice (surori gemene)despre care fusese ... (vezi toată discuția)