avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Plata taxa de prima inmatriculare/poluare abuziva?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Plata taxa de prima inmatriculare/poluare abuziva?

Salutare tuturor,

am o intrebare, e destul de interpretabila legea si imi incerc ultima sansa aici, mi-am cumparat o masina noua prin porsche leasing, euro 4, sub 2000 cmc, masina a intrat in tara undeva prin 15 dec 2009, a fost inmatriculata indeva prin 10-15 ianuarie 2010, ordonanta de urgenta 117/2009 modificata in 30/12/2009 e foarte dubioasa, ea spune ca toate masinile euro 4, sub 2000 cmc, intrarte in tara pana la 31/12/2009 care au fost inmatriculate in EU si sunt inmatriculate pentru prima data in Romania vor fii scutite inca 45 de zile de la plata taxei, ce mi se pare mie ciudat este faptul ca prin toate articolele se vb de toate masinile noi, ori eu din textul legii deduc ca numai cele second? E corect, de ce numai cele second si nu si cele noi? Nu e o absurditate aici? Va cer ajutorul pentru ca mie mi s-a facutarat dupa 5 luni de zile adica in luna mai taxa de poluare de catre Porsche Leasing, nu stiu daca e abuziva sau nu aceasta taxa, poate nu stiu eu sa interpretez legea, insa nu mi se pare ca scopul a fost sa scuteasca numai masinile second inca 45 de zile, va rog ce spun expertii?

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
zengy4u, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxa auto iulian.ciucar iulian.ciucar caut un avocat sa imi sustina cauza in fata unei instanta din orasul Curtea de Arges unde imi am domicilui. Speta este urmatoarea: Detin o masina ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare autoutilitare moldovan_aurelian moldovan_aurelian Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Vreau sa inmatriculez o autoutilitara, cumparata in leasing in 2009 si in luna aceasta a expirat contractul. Masina are o ... (vezi toată discuția)
Platesc taxa la un autoturism cumparat de nou in 2009? victorte victorte Buna ziua, Problema sta in felul urmator: in 2009 am cumparat un autoturism nou, din tara (reprezentanta), Euro IV, care atunci era scutit de taxa. Daca ... (vezi toată discuția)