avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1730 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Afiz de insotirea marfii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Afiz de insotirea marfii

buna..as vrea sa stiu si eu ..fac comenzi si distribui brichete si pungi pe o zona destul de mare, la clienti le dau factura si chitanta, problema e cu avizul nu as putea sa scriu toata marfa pe o singura fila din aviz din care sa reiasa cata marfa am, deoarece oricum scriu factura la livrare?trebuie scris pentru fiecare factura in parte cate un aviz...?..ajutati-ma cu o sugestie daca se poate
Cel mai recent răspuns: cactusul , utilizator 23:19, 12 Mai 2010
Avizul insoteste marfa inca nefacturata.Puteti intocmi direct factura in 2 exemplare pe care sa le luati cu dvstr, din care un exemplar ii dati clientului,iar pe celalalt obtineti semnatura (stampila)clientului si apoi il contabilizati.

Intocmiti aviz de expediere... daca nu cunoasteti numele,j...,etc,respectand intocmai formularistica,doar pentru toata marfa pe care o aveti in acea zi pentru distribuire(un singur aviz..desigur)

Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2010
Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil
adica sa o intocmesc dinainte.?bine dar j-ul si Ro-ul nu le stiu dinainte la multe firme..si cand ajung la ei scriu factura..problema e ca nu am acoperire pe timpul transportului..si sa ma dau sa scriu o groaza de avize e cam nasol..nu as putea sa pun pe un singur aviz marfa care o distribui intr-o zi..si pe care o am la mine?
pai le pot scrie, dar le pot lasa fara J si Ro pana imi pune si stampila clientul..?
multumesc..si in situatia asta la semnatura de primire semnez tot euiar prima foaie, originala o rup si ramane la mine...?
Din cate stiu eu se poate face un aviz pentru toata marfa pe care se livreaza in acea zi si se va scrie numele unei societati din zona pe care o parcurgeti. Cand ajungeti la clienti veti preda marfa in baza facturii si nu a avizului. Cand reveniti acasa (fara marfa, bineinteles) puteti anula avizul. El se intocmeste doar pentru insotirea marfii si nu a livrarii pentru ca la destinatie veti lasa facturi clientilor.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2010
cactusul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare intracomunitara transport exworks irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua Ma puteti ajuta cu o informatie va rog? O SC platitoare tva din Romania livreaza in Germania (la fel platitoare de tva)marfa. Transportul este ... (vezi toată discuția)
Documente livrare intracomunitara rozam rozam Buna ziua, Care sunt documentele ce trebue intocmite pentru livrare intracomunicara, a produselor fabriacate in RO?(exemplu :peleti-fabricati din rumegus din ... (vezi toată discuția)
Facturi refuzate la plata pentru ca nu exista delegatie pentru ridicare de marfa miskin miskin Lucrez la o firma care comercializeza marfa pe credit(credit furnizor).Transportul marfii se face de catre noi iar la destinatie semneaza si isi trec datele ... (vezi toată discuția)