avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea 330/2009
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea 330/2009

Buna ziua,
Sunt cadru didactic (invatator), care in urma legii 330/2009 si a studiilor universitare am primit o noua incadrare de institutor I, univ., gr.didactic I, avand si un alt salariu de incadrare.
Acum mi s-a comunicat ca trebuie sa dau diferenta de bani primita 2 luni inapoi, deoarece nu se aplica aceasta lege.
Precizez ca mi s-a intocmit si un Act aditional la contractul individual de munca cu noua salarizare - in data de 08.02.2010. Este legal acest demers?
Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2010
andreyut, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreyut , utilizator 18:30, 13 Mai 2010
Pt a primi un raspuns pertinent , precizati care este continutul acelui act aditional .. ce sume de bani trebuie sa restituiti considerandu-se a fi dati necuvenit ...
Din cate stiu eu, ce nu se aplica in 2010 din legea 330 sunt coeficientii de salarizare, plata orelor suplimentare, fondul de premiere de 2% si cam atat....restul se aplica
Actul aditional precizeaza aplicarea Legii 330/2000 cu modificarea salariului de baza la 1419 lei la 1809 lei care cuprinde doar sporul de vechime de 390 lei si spor dirigentie. Nu exista alte sporuri. Suma de restituit este de aprox 200 lei/luna.
Contabila mi-a comunicat ca nu se respecta normativele legii pentru a beneficia de aceasta modificare de incadrare. Aceasta incadrare s-a facut in urma studiilor universitare (Fac. de Psihologie).
Va rog sa-micomunicati, printr-un mesaj privat, ce fel de studii superioare ati absolvit pentru ca mi-am pus intrebarea: de ce institutor si nu profesor.
In ceea ce priveste salarizarea, asa dupa cum vi s-a mai spus, L.330 se aplica.

Revin:
V-am pus intrebarea deoarece cunosc un cadru didactic care este dubla licentiat: Lb. si lit rom si Pedagogie. Era incadrata ca invatator. Urmare a studiilor absolvite (cu multi ani in urma) a fost incadrata ca institutor I. Dupa apartia si punerea in aplicare L. 330 a fost incadrat ca Profesor in invatamantul primar. Deocandata nu sunt in masura sa spun daca nu cumva si dvs. trebuia sa fiti incadrat ca Profesor in invatamantul primar. Daca nu primiti curand un raspuns, din parte altui utilizator, va voi comunica eu azi dupa masa sau cel traziu maine.
Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2010
Darie Tudor, utilizator
Stimate d-le andreyut

Urmare a informatiilor suplimentate pe care mi le-ati comunicat, situatia dvs. este urmatoarea.
1. Urmare a studiilor absolvite (in 2009, deci nu aveti masteratul, care este de 2 ani) potrivit legii, dumneavoastra trebuia sa fiti incadrat ca institutor II. V-a incadrat gresit (institutor I,), de aici rezulta faptul ca trebuie sa returnati diferenta primita.
2. Facultatea pe care ati urmat-o va da dreptul sa fiti incadrat ca Profesor in invatamantul primar, dar numai dupa ce veti absolvi un masterat.

Solicitati informatii suplimentare, cu privire la masterat de la I.Sc.J. si...bafta!

Alte discuții în legătură

Institutor invatamant de masa pe diploma de absolvire,titular invatator-ed.inv.special miky_candle miky_candle Buna ziua, Am o mare rugaminte...As dori sa stiu in ce situatie ma aflu...Sunt invatator educator titular intr-o scoala speciala si am obtinut in 2009 gradul ... (vezi toată discuția)
Profesor cu studii superioare de lunga durata sau de scurta durata? roxibeni roxibeni Am terminat Colegiul de Institutori-limba franceza, in 2004, iar acum in 2011 am absolvit Pedagogia invat. primar si prescolar, cu studii de licenta, si doresc ... (vezi toată discuția)
Incadrare ca profesor in invatamantul prescolar instil instil Buna ziua , va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de incadrarea ca profesor in invatamantul prescolar. Precizez ca am obtinut in anul 2002 diploma de ... (vezi toată discuția)