avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1455 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi de mostenire

Ce drepturi au sotia si cei doi copii la apartamentul luat inainte de casatorie de catre sotul ei?( in varianta in care i s-ar intampla ceva sotului).

Sotul ei mai are un copil dintr-o casnicie anterioara. Ce drepturi de mostenire are acest copil?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 17:56, 26 Martie 2007
Aha...stai ca abia acum mi-am data seama. Amalia_E, tu ai socotit un pic invers dar e corect si ce ai spus tu...
Asa este. Tu si copii tai veti avea..in caz de...1/4+1/4+1/4 adica 3/4 si 1/4 va avea copilul sotului. Ok.

Prin urmare ai inteles bine: 3/4 iau sotia cu cei 2 copii ai ei si 1/4 revine copilului din afara casatoriei.

Daca nu exista testament:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire camelia190609 camelia190609 buna ziua! o familie are doi copii.cum se imparte mostenirea in cazul in care unul dintre parinti decedeaza? si mai am o nelamurire: o familie are doi copii ... (vezi toată discuția)
Copil nelegitim Popescu Elena Maria Popescu Elena Maria Bună ziua! In urma decesului soțului, in situația data în care acesta avea un copil nelegitim dinainte de căsătorie, ce drept are acesta la moștenire? ... (vezi toată discuția)
Cum se împarte succesiunea în cazul unei familii cu un copil al ambilor soți și unul din căsătoria anterioară a unuia dintre ei? Chiriac Tiberiu Gabriel Chiriac Tiberiu Gabriel In cazul unei familii(casatorie legitima)unde sunt si doi copii(unul comun,unul din casatoria anterioara a sotiei)la decesul sotului cum se imparte masa ... (vezi toată discuția)