avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general salariu in natura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

salariu in natura

As dori sa inchei acte aditionale cu angajatii pentru ca, o parte din salariu, sa fie platit in natura.
Ce fel de situatii pot fi plata in natura?
Utilitatile casei unde locuiaste salariatul, factura de telefon, scoala pe care o urmeaza, gradinita copilului, pachete (pampers, medicamente, etc) care vor fi achitate direct de angajator pot fi considerate plati in natura?
Retinerile la aceste sume sunt aceleasi ca la sumele platite in numerar?
Cel mai recent răspuns: anuszka , utilizator 11:21, 26 Aprilie 2007
art.161 cod muncii(3) Plata în naturã a unei pãrþi din salariu, în condiþiile stabilite la art. 160, este posibilã numai dacã este prevãzutã expres în contractul colectiv de muncã aplicabil sau în contractul individual de muncã.
ce anume se considera plata in natura.....eu zic orice altceva decat bani, dar nu inseamna ca am dreptate
~ Conținut șters la cerere ~
Am specificat deja ca doresc sa inchei acte aditionale la contractele de munca, deci este/va fi acordul salariatului.
Am negociat salarii mai mari. O parte din salariu va fi platita in numerar iar alta se doreste in natura. De ce in natura? Pentru ca nu se mai fac retineri la aceasta suma.
Am postat aici la "contabilitate" in speranta ca ma veti ajuta cu privire la retinerile la platile in natura.
De ce am dat exemple de altele gen factura d etelefon, utilitati,... etc.? Deoarece deja ofer bonuri de masa, iar cu bonurile nu se pot plati cele enumerate de mine.
Un exemplu>
Am negociat cu un Director de departament salariul de 1.600 lei net. As dori ca in numerar sa platesc 1.000 lei iar in natura 600 lei. Repet as dori sa stiu care sunt retinerile in acest caz - la sumele in natura (stiu ca nu sunt aceleasi ca la sumele in numerar).
Multumesc anticipat oricarui binevoitor ce ma va ajuta sa ma luminez.
de ce nu le oferiti tichete cadou, de cresa, etc cu care ei pot alege direct ce vor sa isi cumpere. pe acestea nu se fac retineri, iar pt firma sunt deductibile fiscal
Daca le dati tichete cadou (limita max. este de 150 lei pe persoana, sau copil al salariatului cu diverse ocazii : 8 martie, Paste, Craciun, 1 Iunie ), sau tichete de cresa in lim. de 300 lei per copil, intradevar nu sunt impozabile la salariu, insa intra in categoria cheltuielilor cu deductibilitate limitata pentru societate : cheltuieli sociale, in limita a 2 % din cheltuielile cu salariile. Deci nu le impozitati ca salariu, dar au deductibilitate limitata la calculul imp/profit. Daca fondul dvs. de salarii este unul mare, atunci merge.
In ce priveste plata in natura, se va impozita la fel ca orice premiu, prima, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe tichete cadou valih valih Va rog sa ma ajutati in lamurirea problemei privind impozitul pe tichetele cadou. Nu am reusit sa inteleg de nicaieri daca se impoziteaza sau nu tichetele ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou laracroft4368 laracroft4368 Se pot acorda tichete cadou angajatilor unei societati comerciale , indiferent daca au sau nu copii minori? (vezi toată discuția)
Tichete cadou book2 book2 Doresc sa distribui la salariatii firmei tichete cadou de sarbatori dar vreau sa utilizez varianta cheltuielile de reclama si publicitate, Pentru ... (vezi toată discuția)