avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Inchid un SRL dar vreau sa cumpar numele lui
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Inchid un SRL dar vreau sa cumpar numele lui

Buna ziua, as vrea sa inchid un SRL care are renume pe piata, de aceea as vrea sa pastrez cumva dreptul de a utiliza numele numai eu.
Ma gandesc ca poate, vreodata, voi vrea sa redeschid o alta firma sau sa fabric/vand produse cu acel nume... Daca este posibil, cum se procedeaza? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Catherine06 , utilizator 17:39, 13 Mai 2010
Nu cred ca puteti "cumpara" denumirea unei societati comerciale.
Pentru a avea totusi posibilitatea folosirii acestei denumiri aveti doua posibilitati:
1. imediat dupa radierea societatii din Registrul Comertului, se poate face o cerere de verificare diponibilitate denumire societate, vala bila 90 de zile;
2. puteti schimba denumirea actuala a societatii cu o alta denumire, situatie in care denumirea actuala va fi la dispozitia dvs 6 luni.
Toate aceste proceduri se pot efectua la ORC.
Buna ziua,

Dreptul de proprietate asupra numelui firmei se obtine prin inregistrarea acestuia la OSIM, ca marca.

Mult succes!
Va multumesc tuturor pentru amabilitate si promptitudine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denumire firma strelitia strelitia Buna ziua, La infintarea unei societati trebuie sa faci rezervare de 3 denumiri ale firmei. 1. La care denumire se refera la cea care va fi de forma SC ... (vezi toată discuția)
Marca comunitara vs marca nationala! 2006 vs 2005 SC MARCULESCU&ASOCIATII SRL SC MARCULESCU&ASOCIATII SRL Stimati colegi, cum mai multe opinii si sfaturi avizate sunt de folos, va rog sa va exprimati punctul de vedere cu privire la urmatorul aspect: o societate ... (vezi toată discuția)
Punere pe piata produse monik monik buna ziua, am si eu o intrebare dc imi permiteti: pt ca un produs sa fie lansat si pus pe piata e nevoie ca numele lui sa fie protejat printr-o marca ? daca nu ... (vezi toată discuția)