avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ONORARIU PT. AV. DIN OFICIU = CHELTUIELI JUDICIARE ?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ONORARIU PT. AV. DIN OFICIU = CHELTUIELI JUDICIARE ?!

dragi colegi, problema se pune in felul urmator:
onorariul avocatului numit din oficiu / in baza OG 51/2008, intra in categoria cheltuielilor judiciare pe care trebuie sa le plateasca inculpatul condamnat ?
sau acest onorariu reprezinta o categorie distincta de cheltuieli.
iata si speta concreta:
prin decizie, instanta dispune casarea cu trimitere spre rejudecare. in aceste conditii, Nu solutioneaza cererile de cheltuieli de judecata / judiciare.
considerand ca onorariul avocatului numit in baza OG 51/2008 face parte integranta din cheltuielile judiciare, NU se pronunta nici in problema onorariului.
a procedat corect instanta de recurs ? ...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:42, 15 Mai 2010
Instanta trebuia sa se pronunte.
Din cate am observat se pronunta in practica.
Onorariul avocatului din oficiu trebuie precizat in mod expres.
Nu, instanta de recurs trebuia sa se pronunte si cu privire la plata onorariului aparatorului din oficiu insa a omis.Inlaturarea acestei omisiuni vadite se poate realiza formuland o cerere intemeiata pe disp. art.195-196 cpp.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Mai 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Daca a casat hotararile ar fi trebuit pentru ca lasa fara eficienta juridica hotararile anterioare.
Si onorariul avocatului din recurs trebuie specificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac incheiere omisiune vadita vasile2013 vasile2013 Am o nelamurire fata de calea de atac si momentul in care aceasta trebuie formulata, fata de o incheiere de indreptare a unei omisiuni vadite (art.196 CPP), in ... (vezi toată discuția)
Greseala in hotarare? mannuella mannuella in urma unui accident rutier -un microbuz, instanta de fond a stabilit daune de 3000 de euro pt fiecare din cei 8 pasageri care au avut de suferit de pe urma ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare, art 386 lit d si e cpp BogdanVN BogdanVN Buna ziua, Am o mare nelamurire (printre f multe dezamagiri legate de justitie)... Va voi expune pe scurt o situatie pt care am doua intrebari la care va ... (vezi toată discuția)