avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... CASCO Uniqa accepta dauna apoi refuza plata.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

CASCO Uniqa accepta dauna apoi refuza plata.

pasii:
1. Jantele masinii distruse pe drumul public intr-un sant perpendiculat pe carosabil.
2. Dosarul este deschis, inspectorul se deplaseaza pentru constatare, face poze, documente, etc.
3. Uniqa VERIFICA DOSARUL, accepta despagubirea si imi da trimitere la un service agreat de catre ei pentru a imi inlocui jantele.
4. Imi sunt inlocuite jantele si dupa 6 luni service-ul ma suna sa-mi comunice ca nu s-a efectuat plata deoarece in contractul CASCO pozele masinii erau cu jantele de iarna si nu reiasa ca eu aveam jante de aliaj. Acum eu ar trebui sa platesc jantele.

Intrebari:
- nu era normal ca acceptul de plata sa fie refuzat la cercetarea dosarului nu dupa 6 luni?
- eu cum pot sa pun 8 roti pe masina deodata ca sa iasa in poze toate jantele care le am pentru masina(4vara + 4iarna)?

Sfaturi ...

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
sky1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Petre Nita , Expert judiciar 15:49, 16 Mai 2010
Trebuie avut in vedere faptul ca procesul verbal de constatare a daunelor nu este un angajament de plata al asiguratorului, acesta fiind doar o constatare preliminara a avariilor pe care masina asigurata le prezinta la data avizarii daunei, urmand ca dupa analiza tuturor documenteor din dosarul de dauna, verificarea valabilitatii politei, a dinamicii accidentului si incadrarea in riscurilor asigurate, inspectorul de daune sa se pronunte asupra dreptului la despagubirie.
In general, o mare parte dintre asiguratori chiar mentioneaza pe PV de constatare ca acest document nu reprezinta angajament de plata, sau altii, cum este AZT specifica: achita clientul sau achita AZT.
De altfel, chiar si CSA - pt politele RCA - a dispus ca in termen de cel mult 10 zile sa-i fie comunicat pagubitului daca asiguratorul va efectua investigatii suplimentare (cf. art.36), asa ca daca masina este reparata in acest termen exista riscul ca asiguratorul sa nu accepte despagubirea.
Deci, avizarea unei daune si primirea PV de constatare nu inseamna obligatoriu si accept de intrare in reparatie din partea asiguratorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uniqa nu imi achita reparatia gina89 gina89 buna seara, am CASCO la UNIQA. am deschis dosar de daune si mi-am dus masina in service, la Midocar. Cei de la Midocar au facut reconstatare Midocar acceptul ... (vezi toată discuția)
Dosar dauna acceptat, ulterior refuzat Mdragomir Mdragomir Buna seara, In urma cu putin timp, am avariat relativ minor ( zgaria si infundat aripa dreapta spate, si bara spate langa aripa)autoturismul personal, ... (vezi toată discuția)
Reparatie in regie proprie rouacasiope rouacasiope Buna ziua. Am deschis la euroins un dosar de daune, insa de 6 saptamani tot astept un raspuns... NU MAI AM RABDARE! Am nevoie de masina... Spuneti-mi, va rog, ... (vezi toată discuția)