avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de confidentialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de confidentialitate

X-(Buna ziua ,
problema pe care vreau s-o expun in randurile ce urmeaza este legata de contractele de confidentialitate pe care suntem obligati sa le semnam la angajare. De curand mi-am dat demisia de la o firma unde am am avut un contract de genul acesta semnat. El prevedea ca in cazul in care plec la concurenta sa platesc ca despagubire o suma de 10.000 de eur firmei, iar in cazul in care merg la o alta companie neconcurenta firma se angajeaza sa -mi plateasca o indemnizatie de cca 50% din venitul net timp de 2 ani. Semnarea acestui contract a dus la multe controverse in cadrul firmei si multi colegi au plecat, nedorind sa semneze respectivul "act".Acum eu am intrebat ce procedura trebuie urmata ca sa primesc acei bani, pt ca am plecat la o firma neconcurenta, si mi s-a spus ca nu se poate sa ii recuperez, ca doar cei care detin functii ,care au acces la inf pretioase pot fi "despagubiti". Desi toata lumea a fost obligata sa semneze actul acela doar unii se pare ca pot "beneficia" de clauzele lui. As dori sa stiu cat este de legal asa ceva si cum se poate ataca aceasta ignoranta din partea unor angajatori mincinosi?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: aNdreiD , utilizator 21:15, 18 Iunie 2007
vedeti art.20-24 din codul muncii, referitoare la clauzele de neconcurenta. ceea ce ati semnat dvs. este o clauza de neconcurenta, nu de confidentialitate. conflictele de munca sunt de competenta tribunalului. vedeti si art.283, alin1. lit.c, din acelasi cod al muncii. as fi redat articolele, dar programul legislativ nu imi permite, in privinta legilor modificate afisate....
nu-ti ramane decat sa faci o cerere la tribunalul din raza domiciliului tau.
Clauza de neconcurenta este in contractul de munca. Contractul de Confidentialitate este conex contractului individual de munca...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de neconcurenta nikki81 nikki81 Buna dimineata, Am si eu o mare problema...sunt in preaviz si firma unde lucrez in ultimele zile de munca ma pune sa semnez o clauza de confidentialitate, ... (vezi toată discuția)
Angajament de confidentialitate Daniela.g Daniela.g Pot fi obligata sa semnez asa ceva sub denumirea de angajament de confidentialitate: \"Sa nu particip in calitate de proprietar, asociat, salariat, sau agenti ... (vezi toată discuția)
Clauza de confidentialitate la incetarea contractului de munca mihaicj mihaicj Buna ziua, As avea nevoie de un sfat pentru a sti in ce directie sa ma indrept (: Datele problemei sunt urmatoarele: - inca sunt angajat - am si o firma ... (vezi toată discuția)