avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare

Bunica prietenei mele a decedat si a lasat intreaga sa avere prin testament sotului ei chiar daca ei au 2 fiice care traiesc,in momentul de fata una dintre fete si prietena mea are grija bunicul respectiv tatal.Cum poate sa faca un act de vanzare cumparare pe fiica care are grija de el cu toate ca mai are 1 fiica si nu sa facut succesiunea dupa sotie..Va rog sa ma ajutati..
Cel mai recent răspuns: iuli113 , utilizator 21:20, 15 Mai 2010
Din testament reiese dupa parerea mea ca incalca rezerva succesorala din moment ce lasa intreaga avere sotului,dar din ce stiu termenul de 3 ani este apreciat de catre legiuitor ca fiind de ajuns pt a cere "reductiunea' are si este prescriptibil potrivit decretului 167/1958..este corect?se poate intabula bunicul prietenei mele pe baza acestui decret?
Nu se pune in discutie prescriptia. Reductiunea se poate invoca de la momentul la care cel interesat a luat cunostinta de testament si de cuprinsul acestuia.
pai tocmai persoana in cauza adica amandoua dintre fiice a aflat de testament dar nu a invocat pana acuma reductiunea..cat se mai poate invoca?pana se fac 3 ani?
Da, dar pot sustine ca nu au cunoscut cuprinsul testamentului decat la momentul citirii lui la notar. Depinde foarte mult si de situatia de fapt, de ceea ce se urmareste, de cate notiuni in domeniu au cele doua la acest moment. Este posibil ca la momentul la care li se spune ce posibilitati au, atunci sa actioneze. Detaliile acestea doar dvs le cunoasteti.
cum adica depinde de cate notiuni in domeniu au cele 2 la acest moment?si de actionat pot sa actioneze numai in instanta?deci legal dupa 3 ani nu mai pot face nimic niciuna dintre ele?
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2010
iuli113, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa moarte iuli113 iuli113 ma intereseaza si pe mine daca ma poate ajuta cineva. bunica mea a decedat ea este trecuta in c.f.ca fiind proprietara a unui imobil,bunica are un sot pe ... (vezi toată discuția)
probleme dezbatere succesiune iuli113 iuli113 Bunicului meu i-a fost lasat un testament prin care bunica ii lasa lui toata mostenirea,dar are 2 fiice,de la moartea bunicii au trecut 2,5 ani,am fost la un ... (vezi toată discuția)
Testament bogdanptr bogdanptr Buna ziua, Sora bunicii mele mi-a facut un testament la notariat pentru 2 spatii comerciale pe care le-a mostenit (tot prin testament) in timpul casatoriei ... (vezi toată discuția)