avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

in urma executarii silite, mi s-a pus poprire pe salariu si vanzarea la licitatie a imobilului in care locuiesc.Poprirea pe salariu si pensia alimentara reprezinta 1/2 din salariu. Partea care imi ramane nu imi ajunge sa-mi platesc ratele la banca si utilitatile. Se poate reduce suma constituita din poprire si pensie alimentara?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:02, 16 Mai 2010
ART. 409 CPC
Salariile şi alte venituri periodice realizate din muncă, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
a) până la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau de alocaţie pentru copii;
b) până la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
ART. 164 Codul Muncii
(1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
(3) În cazul pluralităţii de creditori ai salariatului va fi respectată următoarea ordine:
a) obligaţiile de întreţinere, conform Codului familiei;
b) contribuţiile şi impozitele datorate către stat;
c) daunele cauzate proprietăţii publice prin fapte ilicite;
d) acoperirea altor datorii.
(4) Reţinerile din salariu cumulate nu pot depăşi în fiecare lună jumătate din salariul net.


Constatati ca disp art 409 Cod procedura civila precizeaza pana la
Deci legal ,poate fi diminuata valoarea popririi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare wap54 wap54 In urma unei hotarari executorii, cat la suta din salariu se poate executa, daca din salariul cuvenit 1/3 e grevat de alte datorii retinute pe stat? Cum se ... (vezi toată discuția)
Poprire pe venit tigris47 tigris47 As dori sa stiu cat la suta din venitul unui debitor, poate fi executat in conditiile legii, prin procedura popririi la sursa? (respectiv, cat din salariul ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti in cazul unui angajat caruia trebuie sa i se retina 1/3 din salariu - poprire cu titlu executoriu - se refera la salariul ... (vezi toată discuția)