avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Costuri SRL - obiect activitate comert haine
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Costuri SRL - obiect activitate comert haine

Buna seara! Am citit si am tot citit prin forum si am gasit o multime de variante despre costurile infiintarii unei firme (postate in diferite perioade).. Am simtit totusi nevoia, avand in vedere ca intentionez sa-mi deschid un magazin si sa infiintez un SRL cu obiect de activitate - comertul cu haine , sa vin sa va cer ajutorul si asteptam o varianta actuala, corecta a acestui demers.. Asa ca am urmatoarele nedumeriri:
1. Cat costa si cat dureaza infiintarea unui SRL cu acest obiect de activitate ?
2. Care sunt pasii necesari ce trebuie parcursi? (de la registrul comertului pana la ANAF..etc)
3. Care sunt actele necesare (o lista actualizata pt anul de gratie 2010, in care ne aflam) ce-mi trebuie ? (am auzit de act constitutiv, autorizatie de mediu, pompieri etc..astept varianta corecta)
4. Mai este necesara o autentificare la notariat, avocat pt aceste acte, sau le pot pune si eu la punct si depune personal la ONRC (filialal de judet)??
5. Daca SRL-ul il infiintez inainte de a inchiria spatiul comercial, ce pot folosi ca dovada de spatiu? Merge actul imobilului unde locuiesc? Se poate modifica ulterior acest detaliu si daca da, este dificila aceasta modificare?

Va multumesc anticipat, pentru eventualul ajutor si astept opinia voastra!

O seara placuta!
Ultima modificare: Duminică, 16 Mai 2010
joe17, utilizator
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 15:35, 10 Iunie 2010
Dureaza 3 zile de la depunerea dosarului si costa 700 lei. Puteti depune si dvs actele. Costa mai mult sa modificati dupa infiintare actele. Mergeti la biroul consultanta al ONRC. Va trebuie: rezervare denumire, dovada depunere capital social, act constitutiv, contract comodat pentru sediu social, copie a contractului de proprietate, certificat fiscal de la primarie, acordul asociatiei de locatari, declaratii pe propria raspundere date la notar si specimen de semnatura.
Bafta
1 . Costul este variabil / durata de la dpeunere dosar pana la ridicare efectiva a CUI 5 zile
2. rezervare denumire /depunere dosar cu actele de la pct 3, ridicare CUI si inregistrare la DITL
3. [ link extern ]
[ link extern ]
4 . actul constitutiv poate include si declaratia asociatului unic si a administratorului si astfel evitati o taxa la notar ( specimenul de semnatura se face la notar insa puteti semna si in fata Directorului .persoanei desemnate de acesta de la Registrul Com)
5. Puteti infiinta SRL pe adresa de domiciliu cu specificatia fara activitate , urmand ca ulterior sa va deschideti punct de lucru
Multumesc mult pt informatii. In leg cu activitatile secundare din statut, exista un nr. maxim de astfel de activitati? Daca trec mai multe activitati secundare, costurile cresc? In functie de activitatile secundare trecute, pot sa schimb activitatea principala? Modificarea este facila, daca de ex vreodata doresc sa-mi modific activitatea principala cu una din alea secundara?

In ce consta acea declaratie, in cazul in care as dori sa evit taxa la notar? Eu am gasit pe www.onrc.ro, la formulare, mai multe tipuri de declaratii, dar nu am reusit sa ma lamuresc care ar fi..
Multumesc inca o data!
in obiectul secundar de activitate se pot trece toate activitatile clasificate in codul CAEN rev. 2.0. cu exceptia celor interzise, unice, etc. In acest caz nu va cresc costurile. Activitatea principala poate oricand modificata.
Declaratia pe propria raspundere cu privire la indeplinirea calitatii de asociat si administrator se poate da la ORCT prin serviciul de asistenta, avocat, notar.
Multumesc pentru ajutor! Doream sa va rog sa ma mai lamuriti intr-o privinta: odata deschis SRL-ul , chiar daca nu am nici un angajat, nici macar pe mine, trebuie sa platesc cei 5,5 % la CAS obligatoriu? Dar la pensie, sau somaj?
Iar in cazul in care angajez personal, trebuie sa platesc 5,2% pt mine, ca angajator si 5,5% pt angajat? Mai trebuie platite si alte taxe pe an (in afara de astea si impozit)?

Si inca ceva : in momentul in care achizitionez marfa de peste granita, un stat UE, unde si cand platesc TVA-ul? Si cand si cum se recupereaza TVA-ul respectiv?
Daca spre ex. modific pretul de la o zi la alta, trebuie declarat acest fapt undeva? (primarie, fisc, sau e de ajuns ca se vede in contabilitate)? Exista un plafon al adaosului per produs in Romania?

Multumesc mult, inca o data!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2010
joe17, utilizator

Alte discuții în legătură

Srl neplatitor de tva dan chiru dan chiru se poate transforma un srl inregistrat ca platitor de tva in srl neplatitor de tva? (vezi toată discuția)
Buna ziua - infiintare librarie yonut yonut Buna ziua... Am si eu o intrebare....Avem spatiul si mobilierul necasar pentru o librarie (tipografie)....as vrea si eu sa stiu cat costa si ce acte trebuie ... (vezi toată discuția)
Sediu pfa la aceiasi adresa la care are sediul un srl? adela05 adela05 1. Pot sa am sediul unui PFA la aceiasi adresa la care are sediul un SRL? 2. La PFA am nevoie de capital social? Dar de act constitutiv? 3. La PFA sunt ... (vezi toată discuția)