avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Meditatii limbi straine
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Meditatii limbi straine

Buna ziua,

As dori sa stiu cum se pot da meditatii pentru limbi straine respectand legea. Se poate incheia intre meditator si elev o conventie civila pe baza careia se incaseaza contravaloarea meditatiilor, urmand ca acest contract sa fie declarat mai apoi la finante pentru plata impozitului de 16%?

Va rog frumos dati-mi un sfat cum as putea proceda.
Cel mai recent răspuns: Rodica Teodorescu , Consultant fiscal 16:24, 2 Iunie 2010
Buna ziua !
In baza unui contract intre dumneavoastra si parinti sau partea meditata( daca indeplineste conditiile de a contracta). Acest contract il depuneti la ANAF.
Cu stima !
Va multumesc pentru raspuns.
Aveti cumva un model de contract sau ma puteti indruma unde pot gasi unul?
Va multumesc anticipat!
Veniturile din prestari de servicii meditatori pot fi impuse pe norma de venit. Verificati la organul fiscal care este nivelul normei de venit pentru zona in care activati, si daca cuantumul vi se pare neavantajos, puteti opta pentru stabilirea venitului net in sistem real, dar va trebui in acest caz sa conduceti contabilitate in partida simpla. Nu este necesar sa inregistrati contractul de prestari sercicii (daca veti incheia asa ceva) la organul fiscal. In principiu, cred ca ar trebui insa sa va autorizati potrivit OUG nr.44/2008, ca PFA, caci nu aveti lege speciala pentru exercitarea profesiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa meditatii adrian140 adrian140 Bună ziua, As dori o lămurire în cazul profesorilor meditatori Suntem în familie 2 profesori angajați la școală cu norma întreaga. Ptr a oferii ... (vezi toată discuția)
Meditatii MOLNARMIHAI MOLNARMIHAI Buna ziua, Sunt pensionar (varsta peste 70 de ani), fost cadru didactic. Dau meditatii la matematica, clasele 5 -9. De peste 10 ani posed ... (vezi toată discuția)
Cmi prestari servicii Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O soc.com.incheie contract de prestari servicii cu un CMI pentru efectuare prestari servicii stomatologice.Baza materiala este a SRL-ului.Poate fi considerata ... (vezi toată discuția)